Ραντεβού Μίκη Θεοδωράκη - Αλέξη Τσίπρα

Σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συναντηθεί στις 10:30 το πρωί της Τρίτης με τον Μίκη Θεοδωράκη.


Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παγκόσμιο συνθέτη- με τον οποίον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχαν ανταλλάξει και επιστολές, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το άρθρο που είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα, την Καθαρά Δευτέρα.

Στο άρθρο αυτό, ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφέρεται στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και της απόφασης του Eurogroup και προτρέπει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ν΄ αντισταθεί και να πει «Όχι» στην ακαμψία του Σόϊμπλε. Στο ίδιο μήκος την καλεί να απαγκιστρωθεί από «τη γοητεία του Συστήματος» και «να οχυρωθεί στην εθνική νομιμότητα που προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφεί αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά».

Πηγή:www.reporter.gr

Σχόλια

  1. Ελπίζουμε σε αυτήν την σημαντική συνάντηση ο Μίκης Θεοδωράκης να ξεδιπλώσει στον Αλέξη Τσίπρα (για άλλη μια φορά) το σχέδιό του και το σχέδιο της ΣΠΙΘΑΣ για τις κοινοπραξίες με χώρες εκτός Ευρώπης (και όχι μόνο), την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και την ΑΟΖ. Για να ξεμπερδεύουμε επιτέλους μια για πάντα με τα μνημόνια, τις δανειακές και την εξάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε στα ιστολόγια η αυριανή συνάντηση, όλοι περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις όποιες δηλώσεις.
    Είναι βέβαιο ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα μιλήσει με σταράτα λόγια, για άλλη μια φορά, στον Αλέξη Τσίπρα. Τότε, το 2012, δεν τον άκουσε. Για το καλό της Πατρίδας ελπίζω αυτήν την φορά να ''δώσει'' μεγαλύτερη προσοχή. Δεν πρέπει να ''επιτρέψει΄΄ ο Μίκης να εκμεταλλευτεί, για επικοινωνιακούς λόγους, την συνάντηση τους ο Πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης πρέπει να δεσμευτεί ενώπιον του Μεγάλου Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη.
    Λόγια ξεκάθαρα και σταράτα.
    Ανυπομονούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι να παραχθεί επικοινωνιακό άλοθι για να επουλωθουν οι πληγές Γλέζου και γενικότερα οι αντιδράσεις του λαού για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, νομίζω πως ο Μίκης θα επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά. Αν πάλι η επιθημία για συνάντηση αφορά το ειλικρινές ενδιαφέρων για τις πάγιες θέσεις του Μίκη και του κινήματος και πώς θα υοθετηθούν σε ένα κυβερνητικό εθνικό σχέδιο τότε θα πρέπει να πιστέψω πως η κυβέρνηση έχει ακόμη να παίξει εκείνα τα "χαρτιά " που θα ανακουφήσουν τον λαό και την Πατρίδα. Θα περιμένουμε με αγωνία την συνάντηση.

    Παπαθανασίου Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο μικης να πει στον τσιπρα να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση στον θέμα του λογιστικού ελέγχου του χρέους. Να δούμε ποιο και πόσο είναι το χρέος μας, προς ποιους χρωστάμε και πόσο. Και να δούμε αν κάποιο μέρος του χρέους είναι επαχθές. Ακόμα και αν είναι ένα ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο περιθώριο της συνάντησης και αφού η κυβέρνηση επιθημεί να ακούσει την αποψη του Μίκη και του κινήματος προτείνω την ενημέρωση των εκπροσώπων του κινήματος από στέλεχος της κυβέρνησης. Ο Μίκης δεν είναι μόνος. έχει ένα κίνημα. Μάλιστα αυτό που πρώτο ξεκίνησε τον αντιμνημονιακό αγώνα.

    Παπαθανασίου Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αύριο, ο Μίκης συναντιέται με τον πρωθυπουργό της χώρας. Θα του επαναλάβει εκείνα που του έλεγε όταν δεν ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Την μόνη λύση !
    Όμως, η έως τώρα τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο άνθρωπο στο τιμόνι, ήταν η προς όφελός του "χρήση" των λεγομένων του Μίκη με διαστρεβλωτικό τρόπο σχεδόν πάντοτε..
    Εύχομαι, να μην δω αύριο στα κανάλια μόνο την στήριξη του μεγάλου Έλληνα προς την κυβέρνηση, την οποία οπωσδήποτε θα δώσει για να κάνει και προτάσεις. Ελπίζω να μην σταθούν μόνο εκεί τα κανάλια και η Αυγή.. Το ζητούμενο δεν είναι να γνωρίζουν κάθε φορά οι λίγοι τι πραγματικά συμβαίνει, όταν παραποιούνται οι προθέσεις και τα λόγια του Μίκη. Το απαιτούμενο είναι να έρθει η Απαλλαγή, η Ανατροπή, η Ανάπτυξη και η Ανεξαρτησία.
    Να μην επιτρέψει ο Μίκης να διασύρουν τα πατριωτικά πιστεύω του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σπίθα Νέας Ιωνίας "Αλέξανδρος Παναγούλης"23 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

    Ας ελπίσουμε πως αύριο θα γίνει σαφές στον κύριο Τσίπρα πως η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα! Πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πια και κανέναν! Πόσο καιρό ακόμα πρέπει να χάνουμε για να το καταλάβουμε μια για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει και κατι αλλο που δεν πρεπει να ξεχασει να πει ο Μικης στον Τσιπρα. να του εφιστησει την προσοχη οσον αφορα στο κρίσιμο θεμα του εθνομηδενισμου στους κολπους του Σύριζα. στην κρίσιμη ιστορικά χρονική συγκυρια για την χωρα, δεν χωράει ο εθνομηδενισμος στην κυβέρνηση, αλλα ουτε στο κομμα! ΠΡΟΣΟΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει.

    Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας.''
    Μίκης Θεοδωράκης

    Οι δύο παράγραφοι που έχουν τρομοκρατήσει το καθεστώς. Ειδικά μετά την είδηση για την επικείμενη συνάντηση του Μίκη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
    Αυτές τις δύο παραγράφους διάβαζε το πρωινό ''παπαγαλάκι'' από το κανάλι του φαλήρου. Με αυτές τις αράδες με ξύπνησε, ο Οικονόμου, από την ξεχασμένη απο το βράδυ τηλεόραση.

    Ελπίζω να είναι το ίδιο ''τρμοκρατημένοι'' και μετά την συνάντηση του Μίκη με τον Αλέξη Τσίπρα.
    Ξεκινάει μια ιδιαίτερα σημαντική και ενδιαφέρουσα ημέρα.

    Καλή Σαρακοστή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ24 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:33 π.μ.

    Εξαιρετικά ελπιδοφόρα η σημερινή συνάντηση, αρκεί να συνοδεύεται από ειλικρινείς προθέσεις της κυβερνητικής πλευράς και του Αλέξη Τσίπρα! Έστω και τώρα, ας αφουγκραστεί τη διορατικότητα, την ιστορική γνώση και την εμπειρία του Μίκη Θεοδωράκη.
    Κρατάμε όμως μικρό καλάθι, διότι το φιάσκο του 2012 είναι φρέσκο και "καίει" το πετσί όλων των κατοίκων αυτής της χώρας...
    Αν είχε ακολουθηθεί η τακτική της δημιουργίας του αντιμνημονιακού Μετώπου και των Κοινοπραξιών που πρότειναν Μίκης και Σπίθα πριν από δύο χρόνια, σήμερα δε θα μιλάγαμε για διαπραγμάτευση με τον "δυνάστη", όπως ορθά ανέφερε ο Μανόλης Γλέζος.
    Θα μιλάγαμε για τη μάχη του Λαού μέχρι τέλους, για Εθνική Ανεξαρτησία, Κυριαρχία και Αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη προτίθενται να τη δώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού Λαού!
    Με άλλα λόγια, το τρίπτυχο ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, που ξεστομίστηκε για πρώτη φορά τη 1η Δεκ. 2010 από τα χείλη του Μίκη Θεοδωράκη, αντηχεί ακόμη στα αυτιά κάποιων από εμάς και θα αντηχεί μέχρι να πεθάνουμε. Και είμαστε διατεθειμένοι να πεθάνουμε για αυτά τα ιδανικά και να παλέψουμε μέχρις εσχάτων στο πλευρό μίας κυβέρνησης που τα πρεσβεύει...

    Αυτή είναι η δική σου σπορά Μίκη Θεοδωράκη και σε εκλιπαρούμε να παλέψεις ώστε να μη προδοθεί -από κάποιους- ακόμη μία φορά...

    Χρήστος Σωτηρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περιμένουμε με αγωνία το τί θα πεί, μετά τη συνάντηση μέ τον λέξη Τσίπρα, ο Μίκης Θεοδωράκης, καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει τη στάση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ από εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.