ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α

01-02-2015

Η στάση της κυβέρνησης σε δύο εξαιρετικώς σοβαρά θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική της Χώρας απέναντι στη Ρωσία, και η αντιμετώπιση του "Μνημονίου", δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, παρά μόνον ως ικανοποιητική, καθώς αποκαθιστά την (καταρρακωμένη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις) Εθνική Αξιοπρέπεια της Χώρας.

Αυτό, αποτελεί γεγονός άξιο αναγνώρισης και υποστήριξης.

Τα ΟΧΙ των λαών είναι αυτά που γεμίζουν τρόμο τους δυνάστες και τους νέους αποικιοκράτες, ιδιαίτερα σε εποχές μεγάλων καπιταλιστικών κρίσεων: Κρίσεων αποσύνθεσης και κατάρρευσης του συστήματός τους.

Ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός, για την ώρα, πολιτεύεται σύμφωνα με τις προσδοκίες που έχουμε από μία Πατριωτική Κυβέρνηση που πάνω απ' όλα τοποθετεί τη βούληση της Λαϊκής Κυριαρχίας, όπως σαφώς απάντησε ο Α. Τσίπρας στον Νταισελμπλούμ.

Έτσι έχουν τα πράγματα, μετά την προχθεσινή εμφάνιση (και αποτελεσματικότητα στη διαμόρφωση της απόφασης της ΕΕ) του Υπ. Εξωτερικών (Νίκου Κοτζιά) στην έκτακτη συνάντηση των υπ. Εξωτ. της ΕΕ και μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών συνομιλιών του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών (Γιάννη Βαρουφάκη) με τους ανώτατους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών οργάνων, Σούλτς και Νταισενμπλούμ, που ήρθαν στην Αθήνα.

Προσδοκούμε την εντατικοποίηση της πίεσης και των απαιτήσεων προς την Ε.Ε., για μια Ευρώπη των Λαών και όχι των ''συμφερόντων''.

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Πηγή: http://diktioellada.blogspot.gr/2015/02/01-02-2015.html

Σχόλια

  1. Μην βιάζεστε..
    Μία κυβέρνηση κρίνεται από τα έργα και όχι από τα λόγια της..
    Και φυσικά, κρίνεται όταν αποχωρεί και όχι όταν έρχεται..
    Μία επισήμανση-διόρθωση στην ανάρτηση : ο..."πατριώτης" Βαρουφάκης, δεν λέγεται Γιάννης, αλλά Γιάνης.
    Όλα έχουν την σημειολογία τους..

    Ας δούμε και τα έργα λοιπόν και ο Θεός βοηθός ! ή ο ... Ομπάμα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βιαζόμαστε..
    Ανταποκρινόμαστε,διαμορφώνουμε,οδηγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς Α.Ρ.Η.Σ.!

    Και μιλώντας για Ομπάμα, εμφανίστηκε ο πλανητάρχης να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση και τον ...ελληνικό Λαό, μετά από πέντε χρόνια! Για όσους απορούσαν, με τι "θράσσος" φέρονται έτσι οι Έλληνες κυβερνώντες στη Τρόικα και τη Μέρκελ! Μα με το θράσσος του προστατευόμενου, που απέκτησε καινούργιο προστάτη. Δε θα ήθελα να χρησιμοποιοήσω βέβαια τη λέξη "προστάτης", αλλά η ευγένεια έχει κανόνες...

    Ανεξαρτησία, σημαίνει Ανεξαρτησία' Όχι αλλάζω την εξάρτηση...

    Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για του λόγου το αληθές, περί Ομπάμα, Αμερικής και ...προστάτη!

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=373417&catid=9

    Π.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σημαίνει συσχετισμός δυνάμεων.Μπράβο Αλέξη και ΣΥΡΙΖΑ δείξατε ότι είστε έτοιμοι ο λαός θα σας στηρίξει όπως φαίνεται σας στηρίζει και ο Μίκης.
      Και για όσους δεν κατάλαβαν..η στήριξη του Ομπάμα και του Πούτιν έχει να κάνει με τους Συσχετισμούς δυνάμεων που είχε ετοιμάσει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ.Πάμε γερά προχωράμε ο λαός ΤΩΡΑ πρέπει να οργανωθεί και να παλέψει στο ΠΛΕΥΡΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
      Γιάννης Αντωνόπουλος

      Διαγραφή
  5. Η παρέμβαση Ομπάμα είναι απολύτως λογική (και αναμενόμενη) μέσα στα πλαίσια διαφύλαξης των κεκτημένων των ΗΠΑ (και ΝΑΤΟ) εν όψει της πιθανότητας η Ελλάδα να "φλερτάρει" με τη Ρωσσία, προβληματιζόμενη με τη στάση, τώρα που τους χρειάζεται, των "εταίρων" και των "συμμάχων " της.....
    Έτσι, η επέμβαση αυτή προκλήθηκε, μόλις εμφανίστηκαν σημάδια έναρξης μίας άλλης προσέγγισης, μετά την τοποθέτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ απέναντι στο θέμα των "κυρώσεων εναντίον της Ρωσσίας.
    Και αυτό, μας αρέσει / δεν μας αρέσει, καταγράφεται στο ενεργητικό της νέας κυβέρνησης.
    Ας προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί στην κριτική μας. Ίσως βοηθήσει και στη γέννηση του "Παλλαϊκού Μετώπου", που μπορεί να προέλθει και με "καισαρική τομή" , αφού, η κοινωνία έδειξε μεγάλη δυστοκία στον "φυσιολογικό τοκετό" του .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πραγματα θα χειροτερεψουν. Ηδη οι μεγαλες πιεσεις αρχσαν και η Γερμανια λεει ΟΧΙ σε ολα. Γαλλια , Ιταλια ψελιζουν κατι περι κατανοησης αλλα δεν θα αναλαβουν καμια πρωτοβουλια. Σε 3 εβδομαδες τα ταμεια θα εναι αδεια και το διλημμα θα επανελθει, ΝΑΙ στην γερμανικη Ευρωπη της λτοτητας ή ρηξη και οπου βγαλει? Μην ξεχναμε οτι ο Μκης εχε προβλεψει τις πεσεις και ειχε μιλησει για εναλλακτκες πηγες χρηματοδοτησης ΠΡΙΝ την ρηξη (αν φτασουμε σε ρηξη), ειχε πει οτι πρεπει να υπαρχουν 20 δις στα ταμεια.
    Α. Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.