ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (27/2/2015)


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας  και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους. 

Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης

Σχόλια

  1. Μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αλλάζει... Έχει μια και μόνο βασική στόχευση: Το καλό της Ελλάδας και του λαού της. Όλοι οι άλλοι αλλάζουν. Και επειδή εκείνος είναι σταθερός μια ολόκληρη ζωή στα ίδια ιερά ιδανικά και στις ίδιες ιερές αξίες, νομίζουν ότι αλλάζει, επειδή αλλάζουν αυτοί και επειδή αυτοί ΔΕΝ μένουν σταθεροί σε αυτές τις αξίες. Και επειδή αυτοί τις προδίδουν!

    Ρωτούν, τελικά τι είναι ο Μίκης; ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μίκης δεν είναι ούτε υπήρξε ποτέ κομματικός! Αλλά ανεξάρτητος σκεπτόμενος πολίτης! Ακόμα και όταν συστρατεύθηκε με κόμματα στο παρελθόν, στην ουσία δεν συστρατευόταν με τα κόμματα, αλλά μέσω αυτών, συστρατευόταν με το όχημα εκείνο που θα εξυπηρετήσει την πατριωτική του στόχευση. Να λοιπόν τι είναι ο Μίκης: Γνήσιος Έλληνας πατριώτης!

    Έλεγαν οι του ΚΚΕ, Μίκη μην παίζεις το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε τώρα οι του ΣΥΡΙΖΑ, Μίκη μην παίζεις το παιχνίδι του ΚΚΕ.

    Μην κουράζεστε κύριοι!

    Κανενός το παιχνίδι δεν παίζει ο Μίκης. Και δεν υποστηρίζει κανένα ΚΚΕ και κανέναν ΣΥΡΙΖΑ ο Μίκης... Την ιδεολογία του, τις αρχές και τις αξίες του υποστηρίζει ο άνθρωπος! Έννοιες που εσείς ξεχνάτε και ποδοπατάτε εν ριπή οφθαλμού, ανάλογα με το κομματικό και προσωπικό σας συμφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oυσιαστικά ο Θεοδωράκης δεν στηρίζει κανένα κόμμα και καλά κανει. Η σταση του αποτελει εναν πατριωτικο μοχλο πιεσης προς την κατευθυνση της καταργησης των μνημονιων. αν ακουσει η κυβερνηση εχει καλως. αν δεν ακουσει, ο θεοδωρακης θα ψαξει αλλού και άλλη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι δεν λετε οτι το συλαλητηριο σημερα ειναι του ΚΚΕ?? και οτι το ΚΚΕ ειναι αυτο που το διοργανωνει???ο Μικης το λεει στην επιστολη του στον ΓΓ γραματεα του ΚΚΕ Δ.Κουτσουμπα,με επιστολη του,αλλα και ανοιχτα και δημοσια!! "χαιρετιζω την συγκεντρωση του ΚΚΕ"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hρεμήστε κ. Καψή. Βάλαμε αυτούσια την δήλωση και του κ.Θεοδωράκη και την απάντηση του κ. Κουτσούμπα. Τι άλλο θέλετε;

      Προσκυνήματα δεν θα βρείτε σε αυτό το site, σε κανέναν κομματικό χώρο.

      Διαγραφή
  4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ27 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:43 μ.μ.

    Μία λογική παρατήρηση, σαν απάντηση σε κάθε πικρόχολο:

    Για να στηρίζει κατά καιρούς διαφορετικές παρατάξεις κάποιος, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν:
    Α) Να είναι καιροσκόπος και να πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος για ιδίον όφελος, και
    Β) Να είναι ανεξάρτητος πατριώτης και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενώσει έναν Λαό με έναν και μόνο σκοπο: την Ευημερία του ίδιου του Λαού.

    Για έναν άνθρωπο που στα 86 του χρόνια με έναν πνεύμωνα από φυματίωση στην εξορία της Μακρονήσου, βγήκε πρώτος στον αντιμνημονιακό Αγώνα, βρέθηκε ανάμεσα στα ΜΑΤ και έφαγε δύο φορές χημικά χωρίς να θέλει να υποχωρήσει, μετά από 2 καταδίκες εις θάνατον στη γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο και άπειρες φυλακίσεις, βασανισμούς και εξορίες στο παρελθόν, που σήκωσε τη "σημαία" του αντιδιδακτορικού αγώνα πρώτος κόντρα στη Χούντα του 1967 και θεωρείται ήδη από τα 60s ο μεγαλύτερος Έλληνας συνθέτης στην ιστορία της χώρας, τι πιθανότητες δίνετε να ισχύει το Α;
    Και αν ίσχυε το Α, τότε ο Μίκης θα ήταν από την αρχή με το ΠΑΣΟΚ ή με τη κάθε αστική εξουσία και σήμερα θα είχε ξεπεράσει και τον Μπετόβεν σε δημοτικότητα (ναι, ο Ανδρέας είχε αυτή την ...αρετή να βαφτίζει το μπρόκολο μπριζόλα και να τους πείθει όλους!)...

    Άντε να τελειώνουμε με τους μικρόμυαλους, τους εμπαθείς και -κυρίως- τους εγκάθετους της κάθε κομματικής παράταξης που ο νους τους δε φτάνει ούτε πέρα από τη μύτη τους.

    Παρατηρήστε και μελετήστε, μη βλέπετε μόνο.

    Με εκτίμηση,

    Χρήστος Σωτηρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.