Αναλυτική τοποθέτηση τoυ Μίκη Θεοδωράκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δήλωσή του

"Ομολογώ ότι δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα."

Ο Μίκης Θεοδωράκης απαντώντας σε επιστολή του φίλου του Δ.Α. που τον ρωτά κατά πόσον ο όρος που έθεσε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτός, αναφέρει τα εξής:


«Αγαπητέ μου Δημήτρη,
Έχεις απόλυτο δίκιο. Δηλαδή ο όρος που έθεσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εν γνώσει μου ανέφικτος, γιατί θα οδηγούσε σε σφοδρή σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες. Τότε, θα με ρωτήσεις, γιατί το έπραξα; Υπάρχει προϊστορία γι’ αυτό. Αν θυμάσαι, στις αρχές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε την πρότασή μου να δημιουργήσουμε το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) συμφωνώντας ότι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να λυθεί μέσα από το Σύστημα (εκλογές, Βουλή, Κυβέρνηση) χωρίς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις άμυνας του Λαού στη σίγουρη αντίθεση των πιστωτών μας. Κι αυτές οι προϋποθέσεις ήσαν δύο: Πρώτον: η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού και Δεύτερον: η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση της ζωής και της ανάπτυξης της χώρας με τη δημιουργία κοινοπραξιών με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις (Ανατολής και Δύσης) με στόχο την εκμετάλλευση του τεράστιου εθνικού μας πλούτου (εδαφικού, υπο-εδαφικού και υποθαλάσσιου). Τότε, αφού δηλαδή θα είχαμε εξασφαλίσει την οικονομική μας αυτοδυναμία και τη σύσσωμη παλλαϊκή υπεράσπιση σε τυχόν επιθέσεις, το Μέτωπο «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.» θα έπαιρνε μέρος σε εκλογές με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας που από θέση ισχύος θα διακανόνιζε με τρόπο δίκαιο τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μας απέναντι σε τρίτους.

Αφού συμφωνήσαμε, η ΣΠΙΘΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις δύο βασικές θέσεις, καλέσαμε (ο Μανώλης Γλέζος, ο Γεώργιος Κασιμάτης κι εγώ) τον Λαό στο Σύνταγμα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 με στόχο να μετρήσουμε τη δύναμή μας και στη συνέχεια, εάν βρίσκαμε ανταπόκριση, να σχηματίσουμε την ηγετική ομάδα του Μετώπου που θα ξεκινούσε και θα διηύθυνε τον αγώνα.

Η ανταπόκριση του Λαού μας ξεπέρασε και τις πιο τολμηρές μας προσδοκίες, αφού οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 500.000. Επί κεφαλής ήμασταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Γεώργιος Κασιμάτης κι εγώ. Και οι τρεις δεχθήκαμε άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια η Κυβέρνηση πανικόβλητη μετέβαλε τους χώρους της συγκέντρωσης σε κόλαση. Είχαν σωστά κατανοήσει ότι ζούσαμε μια ιστορική στιγμή, που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της χώρας και να μεταβάλει το θύμα-Λαό σε ελεύθερο αφέντη της χώρας του.

Φαίνεται όμως, ότι δεν ήταν ίδια η εκτίμηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία όπως αποδείχθηκε, η συνεργασία μαζί μας δεν ήταν ειλικρινής αλλά απλώς μας μεταχειρίστηκε, για να αυξήσει μονομερώς την εκλογική του δύναμη και να μπει στη Βουλή, με στόχο την κατάκτηση της διακυβέρνησης μέσα από το Σύστημα εγκαταλείποντας τους δυο πυλώνες άμυνας, το Λαϊκό Μέτωπο και τον πλούτο της χώρας.

Τότε, όταν ο Λαός είδε ότι το Μέτωπο που προτείναμε και τον καλέσαμε να επικυρώσει με την παρουσία του την 12η Φεβρουαρίου ήταν ένα τέχνασμα για να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην Βουλή, απογοητεύτηκε, παραιτήθηκε και αποσύρθηκε.

Στη συνέχεια μεταβλήθηκε σε μια παθητική μάζα ανθρώπων, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η καταστροφική πολιτική των Μνημονίων και σήμερα να είναι ένας άβουλος παρατηρητής χωρίς ελπίδα και μέλλον.

Όταν αργότερα, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις με επισκέφθηκαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσουν τη συμμετοχή μου στις δεύτερες εκλογές (γιατί όπως μου είπαν πίστευαν ότι η συμμετοχή μου αυτή θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή), τους επανέλαβα ότι χωρίς τις προϋποθέσεις που είχα θέσει, δηλαδή την ύπαρξη του Παλλαϊκού Μετώπου και την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων από την συνεκμετάλλευση του πλούτου της χώρας, θεωρώ ενέργεια τυχοδιωκτική τον τυχόν σχηματισμό Κυβέρνησης, εφ’ όσον το συγκεκριμένο κόμμα θα ήθελε να αποκαλείται «Αριστερά» και να είναι πραγματικά Αριστερά και μάλιστα Ελληνική Αριστερά, με το φορτίο που αυτή κουβαλά από τους ηρωικούς αγώνες, από τις θυσίες και το αίμα που έχυσαν για τον Ελληνικό Λαό οι σύντροφοί μας.  Και αρνήθηκα να συνεργαστώ ούτε και δημοσιοποίησα το περιεχόμενο της συνάντησης.

Αν το κάνω τώρα, είναι γιατί προκλήθηκα στο πιο ευαίσθητο σημείο μου. Στην ίδια την τιμή μου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως είπα και στην αρχή, όχι μόνο δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύττει από τώρα το τέλος του Μνημονίου αλλά δίχως την αναγκαία λαϊκή στήριξη της οργανωμένης λαϊκής πλειοψηφίας και της προοπτικής μιας οικονομικής αυτοδυναμίας στηριγμένης στον πλούτο της χώρας, θα του είναι στο μέλλον δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να αμυνθεί στις αναμενόμενες σκληρές επιθέσεις των αδυσώπητων πιστωτών και άλλων ξένων δυνάμεων.

Βλέπεις λοιπόν ότι η μεταχείρισή μας με κορύφωμα την 12η Φεβρουαρίου του 2012 δεν αποτελεί μόνο μια απαράδεκτη ηθική κακοποίηση αλλά είναι ταυτόχρονα και ένα μεγάλο λάθος με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Λαό μας.

Ομολογώ ότι δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα.

Δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να δράσω, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου και να αντιδράσω στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, που εξακολουθώ να δέχομαι.

Έχω όμως ακόμα αλώβητη τη Μνήμη και την Σκέψη μου, που μου προσφέρουν τη δύναμη να υπερασπίζομαι τον ελληνικό Λαό και τα ιδανικά της Αριστεράς, που μου προσφέρουν οι αγώνες και οι πράξεις μου για την Ελλάδα.

Σε χαιρετώ με αγάπη,
Μίκης»

Σχόλια

  1. Εγώ είμαι πάντα με τον Μίκη της καρδιάς μας όσο κι αν με έχει πονέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με πονεσε..γιατι δν λεει παντα ..ΟΛΗ τν αληθεια..παρα μονο οση δν τν τσαλακωνει τ προφυλ

      Διαγραφή
    2. Ο Μίκης δεν έχει φοβηθεί ποτέ να μην τον "τσαλακώσουν" Άλλωστε η φίμωσή του είναι γνωστή τοις πάσι!
      Αναρωτιέμαι και λυπάμαι για τα σχόλια που διαβάζω! Μέχρι εκεί φθάνει η δύναμή σας;

      Διαγραφή
  2. Κάθε φορά που ο Μίκης κάνει πολιτική τοποθέτηση, σπεύδουν όλοι να τον ερμηνεύσουν θετικά ή αρνητικά.. Να εκμεταλλευθούν το όνομά του είτε για δήθεν στήριξη όπως τους βολεύει είτε για λασπολογία προς το πρόσωπό του, κάτι που επίσης βολεύει..
    Είναι τιμητικό πάντως το γεγονός, ότι στην παρούσα ιστοσελίδα, "έχουν πάρει φωτιά" τα σχόλια, μόλις σήκωσε την πένα του ο Μίκης..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί αναγνώστες και σχολιαστές,
    Τα πράγματα ήταν έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρα αλλά ο κ.Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να τα κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρα. Κάποιοι έμειναν με την μπουκιά στο στόμα. Τώρα ας τους αφήσουμε να ησυχάσουν...

    Εμείς ως Θεοδωρακισμός και ως μια υγιής ομάδα και ένα υγιές ιστολόγιο που διαδίδει και αναλύει τον πραγματικό νόημα του διαχρονικού λόγου του Μίκη Θεοδωράκη και το πραγματικό νόημα της πραγματικής Σπίθας (και όχι της κάλπικης), δεσμευόμαστε για μια πολιτική ανάλυση για όλα αυτά τα θέματα εφ όλης της ύλης, άμεσα.

    Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Μίκη Θεοδωράκη και όλους τους αναγνώστες που μας στηρίζουν και στηρίζουν τον Μίκη Θεοδωράκη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ομολογώ ότι δεν θα αποκάλυπτα τώρα αυτή την ζοφερή αλήθεια, αν δεν με προκαλούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού πρώτα διέλυσε την ΣΠΙΘΑ με τη μέθοδο του φραξιονισμού, επιμένει να διατηρεί ομάδες με την ονομασία της Σπίθας, με στόχο να εκμεταλλευτεί για μια φορά ακόμα το όποιο κύρος μου, δηλαδή να ανασκαλέψει την μεγάλη πληγή που μου άνοιξαν ως τώρα".

    Ακριβώς έτσι!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο κυριος Μικης Θεοδωρακης εχει αφοσιωσει τη ζωη του σε ενα σκοπο , στην ουσιαστικη απελευθερωση του ελληνικου λαου απο ξενες επιρροες και συμφεροντα(ντοπια και ξενα) ειναι ενας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο οποιος εχει δωσει τη ψυχη του για αυτο το σκοπο και εχει υποφερει για αυτες του τις επιλογες!! ειλικρινα λυπαμαι οταν ακουω οτι προσπαθουν καποιοι να εχουν ανελιξη σε υψηλες θεσεις προσπαθωντας να καπηλευθουν ενεργειες αυτου του ανθρωπου ο οποιος ειναι η ζωντανη ιστορια του τοπου μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Vaggeli Mavridi, ευχαριστούμε πολύ για τα λόγια σας.

      Δυστυχώς το έκαναν πάντα αυτό. Αν διαβάσετε την ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη απ' τα σπουδαία πολύτομα αυτοβιογραφικά έργα του ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ και ΤΟ ΧΡΕΟΣ, θα το διαπιστώσετε ο ίδιος...

      Διαγραφή
  6. Λυπάμαι κύριε Θεοδωράκη για την απόφαση σας,η πολιτική σας έχει κοστίσει πολύ,στα δικά μου μάτια το ονομά σας λασπώθηκε οταν συνεργαστήκατε με την νέα δημοκρατία αλλα η αγάπη μου για τα τραγούδια σας υπερβαίνει και πάντα θα ξεπερνά τα πολιτικά σας ατοπήματα(τουλάχιστον κατα την δικιά μου άποψη λάθος,ένας τοσο λαοφιλής καλλιτέχνης μόνο να διαιρέσει το κοινό του μπορεί όταν πολιτικοποιείται,το ίδιο ισχύει και για ολυμπιονίκες οπως ο δήμας).
    Κιεγώ ήμουν εκεί εκείνη την μέρα και πρίν και μετά και αρκετές μέρες πηγαινοερχόμουν στο δικό μου όνομα έπεσε ο γαπ και ΟΛΟΙ ΣΑΣ προσπαθείτε να το καπηλευτείται αυτο...
    ΕΧΑΣΑ απο ΨΕΜΑΤΑ απο το κόμμα που ΕΧΑΣΕΣ κιεσυ στα δικά μου μάτια την τιμή σου.
    Τωρα βουβαμάρα μέφαγε,η κατάθλιψη σα σκουριά με τρώει...σεις πάλι τρώγεστε...τις εκλογές μου πάλι περιμένω...


    Όλοι οι πουλημένοι
    Είστε καταραμένοι
    Απ' την δική μας τη γενιά
    Από εργάτη ποιητή
    Κι από γραφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έναν Μίκη Θεοδωράκη κανείς δεν μπορεί να τον λασπώσει! Κάθε κίνηση του Μίκη την καταγράφει πάντα ο ιστορικός του Μέλλοντος. Είναι ολοφάνερο ότι ποτέ δεν ασχοληθήκατε με το κεφάλαιο που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης!

      Διαγραφή
  7. Η συνεργασία του Μίκη με τη ΝΔ είναι σταγόνα στον ωκεανό! Πριν τη συνεργασία του Μικη με τη ΝΔ ειχε καταστραφεί ο κόσμος, πιο συγκεκριμένα: είχε διαλυθεί η ΕΣΣΔ!!! Από τη στιγμη που διαλύσανε τη Σοβιετικη Ενωση... ολα τ΄άλλα είναι φούσκες!

    Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή
    για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή
    Θέλει νεκροί χιλιάδες να 'ναι στους τροχούς
    Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

    Θε μου Πρωτομάστορα μ' έχτισες μέσα στα βουνά
    Θε μου Πρωτομάστορα μ' έκλεισες μες στη θάλασσα!

    Πάρθηκεν από μάγους το σώμα του Μαγιού
    Το 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου
    σ' ένα βαθύ πηγάδι το 'χουνε κλειστό
    μύρισε το σκοτάδι κι όλη η άβυσσος

    Θε μου Πρωτομάστορα μέσα στις πασχαλιές και Συ
    Θε μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση!

    https://www.youtube.com/watch?v=n12OYaTSBKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι γνωριζοντεσ ελληνικα κ εχοντεσ λιγο πνευμα καταλαβαινουν κ Μικη τι Ειστε τι λετε κ τι αντιπροσωπευετε .Στοχευοντασ εσασ ...αυτο που ....δεν γνωριζουν ισωσ ειναι οτι στοχευουν την ελλαδα.γιατι ειστε Μεγα κεφαλαιο γιαυτην Το κριμα στο λαιμο τουσ..Τουσ νεοτερουσ...μην τουσ κρατατε κακια....εσεισ περασατε κ κατοχη ...δεν εχουν τοσεσ αντοχεσ....για τα τρεχοντα εχω να πω....οτι ενω δωσατε κ ξεκαθαρισατε την αποψη σασ περι συριζα...καποιοι παλι ΜΙΚΡΟΙ νανοι δεν αρκεστηκαν σαυτο...ηθελαν ΛΑΥΡΑΚΙ....δε καταλαβαινετε ;;;;;νομιζω καταλαβαινομαστε....αλλωστε η σπιθα δεν ειναι κομμα και γνωριζουν οτι εσεισ δεν εχετε καμια διαθεση να το παιξετε χιτλερ ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ με κεφαλαια...γραμματα....εκφρασατε τη θεση σασ με τον καλυτερο τροπο ειστε αντιμνημονιακοσ αλλα αυτο ειναι δυσκολο ν αλλαξει αν δεν εκμεταλευθουμε οι ιδιοι τουσ φυσικουσ μασ πορουσ....κ ανεξαρτητοποιηθουμε οικονομικα απ ξενη τσεπη αυτο θελει αμεση δραση κ κοπο οι εκλογεσ ειναι μεθαυριο...και η προηγουμενη κυβερνηση εχει υπογραψει κ υπογραφει διαρκωσ..) ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ ΑΛ Κ ΤΗΝ ΟΙΚογενεια ΣΑς Υπομονη...και ελπιζω να φτασει το μηνημα μου στα αυτια σασ....(ποιοσ ξερει;)ΥΠΑΡΧΕΙ Κ Μελλον ασ μιλησουμε γιαυτο ......ΡΑΝτεβου εκει....επειδη οι αρχαιοι μιλουσαν γ μεταλαξη....εκει ανηκετε...δε φοβηθηκατε εισασταν ειλικρινησ.και σιγουρα καποιοι <καλοι σασ φιλοι πολιτικοι ν μην εχουν την ιδια τυχη )χαχαχα φιλια στην οικογενεια....Μαρτιατικη πνοη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται που λέει και η παροιμία.

    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο Σύριζα αυτή την στιγμή μαζί με τον Ανταρσύα είναι οι μόνες ελπίδες της Ελλάδας. Εάν δεν συμφωνούσε ας μην εμπλεκόταν στις προσπάθειες Θεοδωράκη. Ωστόσο γνωρίζω πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και στα 2 κόματα οι οποίοι δρουν με γνώμωνα το κοινό συμφέρον. Πρόβλημα αποτελούν κάποιοι παλαιοί κοματικοί με ιδρυματισμό και τυπολατρεία που επιμένουν να εφαρμόσουν κάποιες θεωρίες τους στον πολύπαθο λαό. Αυτοί κάνουν κακό. Τόσο ο λαός όσο και ο Σύριζα πρέπει να είναι έτοιμοι να παλέψουν και να σπάσουν αυγά εάν χρειαστεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι, όπως ήταν ελπίδα της Ελλάδας το 81' και το ΠΑΣΟΚ. Και τώρα είδαμε που κατάντησε η Ελλάδα εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν ελπίδα...

      Αν δεν αποβάλλετε αγαπητέ τον κομματισμό από πάνω σας και από μέσα σας και αν δεν πιστέψετε στην δύναμη του ενωμένου λαού, δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να ελευθερωθεί. Δικαίωμά σας να ψάχνετε συνέχεια να βρείτε σωτήρες που θα σας σώσουν, αλλά για εμάς σωτήρας στον τόπο του μπορεί να γίνει μόνον ο ίδιος ο λαός!

      Διαγραφή
    2. Στον Ανώνυμο 11:03: Τις λίστες του συριζα τίς είδατε; Όλο το παλαιό πασοκ είναι μέσα και τους ανιδιοτελείς ανθρώπους που είναι μέσα στα 2 κόμματα θα τους "καταπιούν", να το θυμάστε αυτό. Οι κομματικοί μηχανισμοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους συστημικούς μηχανισμούς. Κι αυτό ο Μίκης το βίωσε πολύ καλά, με τρομακτικές συνέπειες για τον ίδιο και την μουσική του. Ο Θεοδωρακισμός σωστά σας απαντά.

      Διαγραφή
    3. «Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ με τον όρο να καταργήσει το Μνημόνιο»
      Τελικα ,τον εκμεταλευτηκαν αλλα στηριζει ΣΥΡΙΖΑ!
      ΕΝα σχολιο πανω σε αυτο;
      Ο ιδιος ειναι με διαφορα 3 ημερων!
      Τωρα που εχουμε και τις 2 θεσεις μαζι,τι αποψη εχουμε;

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς οι εκλογές είναι προ των πυλών! Ας έχουν κουράγιο οι Έλληνες για το μέλλον που σε λίγο θα γίνει παρόν. Ένα δυσβάστακτο παρόν μέσα από το οποίο θα έχει ξεγελαστεί και θα έχει προδοθεί για ακόμα μία φορά, αλλά και πάλι δεν θα είναι αργά για να επαναστατήσει...
    Ο Μίκης με τον λόγο του προσπαθεί να μας αφυπνίσει και πάλι, αλλά ούτε και τώρα είναι αργά, ποτέ δεν θα είναι αργά αν ξημερώνοντας η μέρα μάς φέρει κοντά στην αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς οι εκλογές είναι προ των πυλών! Ας έχουν κουράγιο οι Έλληνες για το μέλλον που σε λίγο θα γίνει παρόν. Ένα δυσβάστακτο παρόν μέσα από το οποίο ο λαός θα έχει ξεγελαστεί και θα έχει προδοθεί για ακόμα μία φορά, αλλά και πάλι δεν θα είναι αργά για να επαναστατήσει...
      Ο Μίκης με τον λόγο του προσπαθεί να μας αφυπνίσει και πάλι, αλλά ούτε και τώρα είναι αργά, ποτέ δεν θα είναι αργά αν ξημερώνοντας η μέρα μάς φέρει κοντά στην αλήθεια!

      Διαγραφή
  13. Ηλίας Σπίθας ωπ ! κι αυτό αργησα να το δω ! Πολλά σημεία τα ξεπερναει το κείμενο αυτό .. Πχ 1. Τον Γλέζο τον στοχοποίησαν από τον Φεβρουάριο ακόμη κάποιοι "καλοθελητές" 2. Τον Μάη του 2012 ο Μικης ηταν ΜΕ τον Συριζα... ! 3. Στην διερευνητική εντολή του Τσιπρα και όταν τον επισκεφτηκαν με τον Γλέζο τι δηλωση έγινε μετά από την πλευρά του Μικη ; 4. Τι άλλαξε ΜΕΤΑ .. ! .. μεχρι τον Ιούνιο ; Αναπάντητα ερωτηματα από την "πλευρά Μίκη" .. Ηλίας Σπίθας Ο κ. Κασιμάτης αναθεωρησε ή, ... εξακολουθεί να προπαγανδίζει το "ΛΕΥΚΟ" ?!.. Η δική του πολιτική πρόταση ποια είναι ?! .. Τι θέση πήρε μετά την θεση του τον ΙΟΥΝΙΟ 2012 ?! .... Στην πιο εύκολη πολιτική μάχη όπου όλοι οι Ελληνες-ψηφοφοροι έχουμε από ένα βόλι, , .. τι προτείνει να ... ρίξουμε-στοχευσουμε-πετυχουμε ; ..
    Ηλίας Σπίθας Τελικά ποια είναι η πολιτική πρόταση του Μίκη σ'αυτή την ιστορική πολιτική μάχη ?! .. Συγκεκριμένα κι όχι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.. ή ακόμη χειρότερα λόγια να .. διχαζόμαστε .. Το Νοέμβρη του 2013 είχε δηλώσει στον Παπαδάκη ΑΝΤ1: "...άμα ήθελα ... τον Ιούνιο του 2012 θα ήταν κυβέρνηση ο Συριζα... " (προφανως δηλαδή δεν ηθελε, .. προτίμησε ΝΔ-Σαμαρά και ότι επακολουθησε..). Τι να "θέλει" άραγε τώρα ; .. Ξέρει κανείς; Μήπως να παραμείνει η ΝΔ .. ; ..
    3 mins · Like

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ηλία Σπίθα,
      Φαίνεται ότι αγνοείτε πλήρως την ιδεολογία της ΣΠΙΘΑΣ και τα αντίστοιχα κείμενα για τους στόχους και τα προτάγματα της ΣΠΙΘΑΣ και του Μίκη Θεοδωράκη.

      Παρακαλούμε διαβάστε στο παρακάτω link το χρονικό της διαφωνίας του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και διαβάστε και τα link που περιέχονται μέσα σε αυτήν την ανάρτηση.

      Αν δεν γνωρίζετε αυτές τις λεπτομέρειες και αν δεν έχετε διαβάσει τα σχετικά πολιτικά και ιδεολογικά κείμενα, δεν μπορούμε να έχουμε κοινό τόπο συζήτησης και δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε ποτέ τίποτα.

      Φιλικά.

      http://theodorakism.blogspot.gr/2015/01/blog-post_9.html

      Διαγραφή
  14. εσείς απαντήσατε στα παραπάνω σημεία που έθεσα; (εσείς που τα διαβάσατε αυτά που ρωτάω συγκεκριμένα και αριθμημένα ; )
    ΥΓ. Προσωπικά απαντωντας συγκεκριμένα λέω ότι , .. όχι απλά διάβασα, αλλά, ΕΖΗΣΑ! την παραπάνω πορεία από πολύ κοντά, ..και την κατέγραψα επίσης!
    Εσείς τι ακριβώς διαβάζετε και τι παραβλέπετε;
    Φιλικά και αγωνιστικά με πρόταγμα την α-ληθεια, (μέχρι "να χτιστεί το κάστρο του Λαού" όπως έλεγε και ο Μίκης κάποια περίοδο.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καταρχας απο που προκυπτει οτι οι αγανακτισμενοι ηταν κινημα του θεοδωρακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.