Για ένα πατριωτικό κίνημα αντίστασης - απαλλαγής - ανεξαρτησίας - ανάπτυξης - της Αναστασίας Βούλγαρη

Για την ανάπτυξη της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α)


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η νέα φάση της ελληνικής αντίστασης ξεκίνησε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης την 1η Δεκεμβρίου 2010, με το άναμμα της ΣΠΙΘΑΣ και την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, κάλεσε όλους τους Έλληνες δημοκράτες να αγωνιστούν σύσσωμοι κατά των παράνομων και απάνθρωπων όρων των Δανειακών Συμβάσεων (Μνημόνια), με τις οποίες οι δανειστές μας, σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ελληνική ολιγαρχία, υποδούλωσαν τη χώρα μας και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.
Ένα μεγάλο Λαϊκό Κίνημα άρχισε, τότε, να δημιουργείται και να συσπειρώνει μεγάλες μάζες λαού. Συγκεντρώσεις με χιλιάδες πολίτες , οι οποίοι ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, οι πλατείες των Αγανακτισμένων –γέννημα της καταλυτικής παρέμβασης του Μίκη-, το άπλωμα της αντίστασης στην Ευρώπη.

Θορυβημένο το πολιτικό σύστημα από τη δυναμική του λαού, χτύπησε το λαϊκό κίνημα εν τη γενέσει του, ακριβώς τη στιγμή (Φλεβάρης 2012) που ο λαός ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο επαναστατικό του άλμα προς την κατεύθυνση της οργανωμένης αντίστασης με στόχο την απαλλαγή από την υποδούλωση.
Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, μαζί με τα όργανά του, συνειδητοποιώντας ότι εμείς ήμασταν η μοναδική δύναμη που μπορούσε να συσπειρώσει και ενώσει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που πλήττονται από τα «μνημόνια», κατόρθωσε να προκαλέσει ρήγμα στις γραμμές μας, με αποτέλεσμα το αντιστασιακό κίνημα να φυλλορροήσει, ο λαός να απογοητευθεί και να αναστείλει τη δράση του, προσμένοντας, ξανά, το πολιτικό σύστημα να του προσφέρει μια κάποια λύση.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ήταν η δύναμη της Αντίστασης που πρώτη αποκάλυψε στον ελληνικό λαό:
Το συνταγματικό πραξικόπημα που επέβαλε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ολοκληρωτική δέσμευση της χώρας, της περιουσίας της και της κυριαρχίας της!
Την ολοκληρωτική δέσμευση του εθνικού πλούτου, επίγειου, υπόγειου, υποθαλάσσιου κλπ.
Τους παράνομους, επαχθείς και επονείδιστους όρους δανεισμού, σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στο δανειζόμενο κράτος, ακόμα κι αν αυτό δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον λαό ούτε τα κατώτατα όρια και τους απαραιτήτους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, υγείας, περίθαλψης, εκπαίδευσης και εργασίας .
Την πλήρη κατάλυση της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους και τη δέσμευση της εθνικής κυριαρχίας. πέρα από τα επιτρεπτά όρια του Συντάγματος, της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου.
Την απόλυτη δέσμευση και τον ολοκληρωτικό διοικητικό έλεγχο των εσόδων και των δαπανών του κράτους και γενικά της λειτουργίας ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.
Εμείς αποκαλύψαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής.
Εμείς, πρώτοι αποκαλύψαμε τους στόχους της υποδούλωσης, που είναι:
Η ολοκληρωτική πολιτική και οικονομική κηδεμόνευση της Ελλάδας και
Η εξασφάλιση της αποκλειστικής εκμετάλλευσης του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
(Γιώργος Κασιμάτης Τα παράνομα δεσμά δανεισμού της Ελλάδας και η πολιτική λύση, 7.11.12).
Εμείς πρώτοι αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό τον τεράστιο πλούτο της χώρας σε υδρογονάνθρακες που η εκμετάλλευση του θα αποφέρει κέρδη τρισεκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος χρόνου και μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια, την ανάπτυξη της χώρας και την ευμάρεια του λαού.
Αποκαλύψαμε ότι ελληνική ΑΟΖ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης (πρώτη είναι της Ιταλίας) και ότι η οριοθέτηση και η διαχείρισή της μπορεί να μας δώσει άμεσα τεράστια οικονομική δύναμη.
Με το δεδομένο ότι η αντίθεση βρίσκεται μεταξύ της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που πλήττεται και των πολιτικών (πολιτικό σύστημα) και οικονομικών δυνάμεων (Τράπεζες-ολιγαρχία) που υποδούλωσαν τη χώρα μας, θέσαμε ως διακύβευμα αγώνα την Εθνική Ανεξαρτησία.
Πρωταρχικός στόχος της Αντίστασης είναι η απαλλαγή από τα «Μνημόνια».
Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μόνον μέσα από ένα Πατριωτικό Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης που θα συσπειρώσει όλους τους Έλληνες δημοκράτες.
Σήμερα, με την πείρα που έχουμε αποκτήσει συνεχίζουμε τον αγώνα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης. (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.), του αντιστασιακού μετώπου που δημιουργήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ
Μάζα συν ταχύτητα με θεμέλιο την ιδεολογία είναι ο τρόπος της ανατροπής και της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας, δηλαδή της Παλλαϊκής Εξουσίας.
«Όταν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις Ιδέες και τις Δράσεις μας, δημιουργούμε κινητικότητα και μαζικότητα. Αντίθετα Ιδέες χωρίς Δράσεις και Δράση χωρίς Ιδέες είναι βήμα σημειωτόν, που όχι μόνο δεν προκαλεί μαζικότητα αλλά αντίθετα μας απομονώνει», έχει τονίσει επανειλημμένα ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έθεσε το ιδεολογικό πλαίσιο του αγώνα, όπως αυτό αναλύεται στο βιβλίο του Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή. Οι Ιδέες του αυτές έγιναν αποδεκτές από όσους συμμετέχουν στην ΚΑΠ και αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση του καθενός και της καθεμιάς για την ένταξή του στο «Δίκτυο Σπιθών». Διότι «εάν και όταν έρθει ο καιρός για την μεταβολή της Σπίθας σε οργανωμένη Πολιτική Κίνηση για την κατάκτηση της εξουσίας, θα πρέπει ο κάθε Σπιθιστής να είναι απολύτως κάτοχος της Ιδεολογίας της Σπίθας, έτοιμος να προσφέρει ακόμα και τη ζωή του για την ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ από τον Λαό μας των μεγάλων μας ιδανικών » (Θεοδωράκης, 12.1.15) http://theodorakism.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html)

Η ΚΑΠ-Σπίθα είναι μία Εθνικοαπελευθερωτική Ριζοσπαστική, Πατριωτική, Προοδευτική Κίνηση που αγωνίζεται για:
την Εθνική Ανεξαρτησία,
τη Λαϊκή κυριαρχία και
την Πατριωτική Αναγέννηση.
Η πατριωτική αναγέννηση είναι η τελευταία φάση του αγώνα που θα ξεκινήσει όταν κατακτηθεί η λαϊκή κυριαρχία και αφού έχει θα έχει, προηγουμένως, κατακτηθεί η εθνική ανεξαρτησία.
Πατριωτική Αναγέννηση σημαίνει η ολοκληρωτική αναγέννηση της πατρίδας σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την εξωτερική πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εθνική άμυνα. Για όλα τα παραπάνω μόνον ο λαός θα αποφασίσει για την μορφή και το περιεχόμενό τους, μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες.
Σ’ αυτό το σημείο, επειδή συχνά μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη θέση για την κοινωνία που οραματιζόμαστε, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο Δυο δρόμοι για το μέλλον της χώρας, όπου επιγραμματικά αποκρυσταλλώνει ένα θεμελιώδες κεφάλαιο της ιδεολογίας μας, αυτό του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που προτείνουμε.
«Η μελέτη της ιστορίας μας δείχνει ότι οι επαναστατικές αλλαγές που οδήγησαν στην ελευθερία και την πρόοδο είναι αυτές που κυοφορήθηκαν μέσα στα σπλάχνα των Λαών εκφράζοντας μια βασική ιστορική αναγκαιότητα μέσα στην ιστορία των ανθρώπων: την ανάγκη για περισσότερες ελευθερίες έως την πλήρη απελευθέρωση του ανθρώπου. Αντίθετα όσες ξεκίνησαν από μειοψηφίες κάθε είδους (στρατιωτικές, αβανγκαρντίστικες, ταξικές, πολιτικές κλπ.) οδήγησαν τελικά σε ολοκληρωτισμούς κάθε είδους. Ακόμα κι αν για μια στιγμή επηρέασαν την λαϊκή πλειοψηφία, όπως συνέβη με τον Χίτλερ. Κι αυτό εξηγείται από το γεγονός, όπως είδαμε, ότι η πορεία της ανθρωπότητας οδηγείται βασανιστικά προς ένα κύριο στόχο: την κατάκτηση της Ελευθερίας.
Επομένως το αίτημα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι ταυτόσημο με κείνο της Ελευθερίας. Τι σημαίνει Ελευθερία για έναν Λαό; Να αποφασίζει ο ίδιος για όλους και για όλα. Να εκμεταλλεύεται τον πλούτο του με τον δικό του τρόπο και για το δικό του συμφέρον. Να κατακτά καθημερινά ανώτερα επίπεδα στις συνθήκες διαβίωσης, υγείας και μόρφωσης. Να αναπτύσσει συνεχώς τις παραγωγικές του δυνάμεις, ώστε να βγαίνει προοδευτικά από τον κύκλο της παραγωγής, για να κερδίζει ολοένα και πλουσιότερο ελεύθερο χρόνο που αποτελεί προϋπόθεση της πολιτιστικής αναγέννησης. Και φυσικά όλα αυτά σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, που σημαίνει καθεστώς δίκαιης ανισότητας.
Από την άποψη της ταξικής διαστρωμάτωσης ο κανόνας είναι ότι: Η έλλειψη ελευθερίας, δημοκρατίας και οικονομικής επάρκειας και αυτοτέλειας σε εθνικό επίπεδο εντείνουν τις ταξικές αντιθέσεις. Αντίθετα σε συνθήκες πλήρους οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την κατάκτηση της παλλαϊκής εξουσίας και με Σύνταγμα που κατοχυρώνει την Άμεση Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, οι ταξικές αντιθέσεις ελαττώνονται και μπορεί κάποτε ακόμα και να εξαλειφθούν κατά την τελική φάση της Πατριωτικής Αναγέννησης.
Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν μονάχα όταν υπάρχει βεβαιότητα ότι το κίνημα εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν ο χαρακτήρας της πάλης είναι εθνικός και λαϊκός ταυτόχρονα. Κι αυτό γιατί ο κύριος εχθρός είναι ουσιαστικά ξένος και δεν χτυπά επιλεκτικά μόνο μια τάξη αλλά το σύνολο του Λαού, όπως συμβαίνει σήμερα και όπως συνέβαινε ουσιαστικά από τον εμφύλιο και πέρα.
Γι’ αυτό έχει σημασία να πείσουμε όλους τους Έλληνες ότι η χώρα μας ζει εδώ και δεκαετίες κάτω από συνθήκες προτεκτοράτου των Αμερικανών και της Διεθνούς Οικονομικής Ολιγαρχίας».

Βασικές θέσεις
1.- Η εκτίμηση ότι η χώρα τελεί σε καθεστώς εξάρτησης και επομένως βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
2.- Ο χαρακτήρας της βασικής αντίθεσης της ελληνικής κοινωνίας είναι πατριωτικός. Δηλαδή θίγεται εξ ίσου όλος ο λαός πλην των οικονομικών-πολιτικών και λειτουργικών δυνάμεων που συγκροτούν το Σύστημα Εξουσίας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης είναι πατριωτικός και η επιδιωκόμενη Ενότητα του λαού είναι πατριωτική.
3.- Η θέση μας στην Ευρώπη δεν αποκλείει την εφαρμογή μιας ελεύθερης πολυδιάστατης εθνικής πολιτικής που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
4.- Το σύστημα διακυβέρνησης απαιτεί άμεση Συνταγματική Αλλαγή και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων Κράτους-Εξουσίας και πολίτη. Η ιδανική μορφή είναι αυτή της Άμεσης Δημοκρατίας και προς τα εκεί θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε αντιμετωπίζοντας όλα τα σχετικά σύγχρονα προβλήματα.
5.- Εάν η Δύση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει -όπως από τις αρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους- σαν χώρα και λαό β’ κατηγορίας, να μη διστάσουμε -στα πλαίσια της εξασφάλισης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας- να συνάψουμε σχέσεις, κυρίως οικονομικές, με τη Ρωσία και άλλες χώρες όπως η Κίνα, που αποτελούν το αντίπαλο δέος της Δύσης.
6.- Η Δύση με ναυαρχίδα το Τραπεζικό Σύστημα και όπλο την οικονομία, έχει στάση απέναντί μας καθαρά εχθρική. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, που ήρθε για να το μειώσει και μέσα σε πέντε χρόνια το αύξησε δραματικά, έχει γίνει φανερό ότι ήρθε για να μας καταστρέψει από κάθε άποψη, να κάμψει τις αντιστάσεις μας και να κλέψει τον μεγάλο (άγνωστο) πλούτο της χώρας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης ενάντια στους ληστρικούς εισβολείς είναι απελευθερωτικός.
7.- Η επίγνωση ύπαρξης αυτού του πλούτου αλλάζει όλα τα δεδομένα για την άσκηση μιας καθαρά πατριωτικής πολιτικής:
α) Την καταγγελία-απαλλαγή μας από τα Μνημόνια με τα οποία οι ξένοι είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχοι της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και δυνάμει ιδιοκτήτες του εθνικού μας πλούτου και την άμεση αναγνώριση της ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές, ότι ακόμα και ένα Ευρώ να αποκτήσει η χώρα μας από δική της παραγωγή, σύμφωνα με τα Μνημόνια το Ευρώ αυτό θα πρέπει να κατατεθεί στο λεγόμενο «Ταμείο» και από κει αν πάει στους πιστωτές μας.
β) Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας ως άλλοθι και βιτρίνα μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μόνο το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση δέχεται να συμμετέχει στην κραυγαλέα διακωμώδηση των ψηφοφοριών ενώ γνωρίζει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές και επομένως αντισυνταγματικές (διότι λχ. οι εθνικές συμβάσεις απαιτείται να ψηφίζονται από τα 3/5 των βουλευτών) και ουσιαστικά κινούνται στα όρια προδοτικών ενεργειών εις βάρος του λαού μας και του έθνους, σημαίνει ότι συμμετέχει ουσιαστικά στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Τον διασπά, τον εξουδετερώνει. Με άλλα λόγια αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν και να μας καταληστεύσουν.
Επομένως το Κίνημά μας στρέφεται συνολικά κατά του Συστήματος Εξουσίας συμπεριλαμβανομένης μιας Βουλής που κατάντησε ανδρείκελο στη διάθεση των Εξουσιαστών.
γ) Χτυπώντας μετωπικά το Σύστημα προσπαθούμε να προφυλάξουμε τον λαό μας με κάθε τρόπο αναπτύσσοντας ένα μεγάλο και δυνατό Κίνημα Εθνικής Αλληλεγγύης. Οφείλουμε επίσης να κρατήσουμε ψηλά την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
δ) Το Κίνημά μας αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον Λαό μας για τον πλούτο που του ανήκει. Να ανεβάσει την ψυχολογία του και να του προσφέρει ένα νέο κίνητρο πείθοντάς τον ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης-δικαιούχος και υπεύθυνος για τον εθνικό μας πλούτο. Να εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημά του. Να τον υπερασπίσει με νύχια και με δόντια. Και συγχρόνως να συμβάλει στην αξιοποίησή του.
ε) Το Κίνημά μας συνδέει άμεσα την ύπαρξη και αξιοποίηση του πλούτου αυτού με την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. (Μίκης Θεοδωράκης, 7.11.12, Σπίθα-ΚΑΠ Πατριωτικό κίνημα αντίστασης-απαλλαγής-ανεξαρτησίας-ανάπτυξης).
Εθνικός Πλούτος-ΑΟΖ
Η βεβαιότητα ότι υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας μας «ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ μας καθιστά χώρα αυτάρκη και πλούσια. Ήδη τα κοιτάσματα που βρίσκονται νοτίως της Κρήτης και που είναι έτοιμα για άμεση αξιοποίηση εκτιμώνται σε 1 τρισεκατομμύριο Ευρώ. Με προοπτική, εάν και όταν υπάρξει η κατάλληλη εκμετάλλευση, να ανέλθουν μέσα σε 20 χρόνια σε 17 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Το γεγονός αυτό θα καταστήσει την Ελλάδα μοναδικό τροφοδότη της Ευρώπης παράλληλα με την Ρωσία. Όπως βλέπετε, δεν συνυπολογίζουμε τις υπόλοιπες πηγές πλούτου (Ιόνιο, Μεταλλεύματα κλπ.), γιατί αυτή και μόνο η εικόνα αρκεί για να πείσει τους Έλληνες ότι είναι αυτάρκης και πλούσιος λαός χωρίς να έχει ανάγκη από προστάτες και άσπονδους φίλους». (Θεοδωράκης, στο ίδιο)
Γι αυτό άλλωστε, οι εξαρτημένες κυβερνήσεις υποδούλωσαν την χώρα και υπέγραψαν τα Μνημόνια Ι και ΙΙ με τα οποία έχει υποθηκευτεί το σύνολο της περιουσίας της χώρας και με τον επονείδιστο, αποικιοκρατικό όρο της υποτέλειας ότι τα όποια έσοδα από δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές μας χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να αξιοποιήσουμε ούτε ένα ευρώ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου! Με το περίφημο Ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) ήδη ξεπουλιούνται λιμάνια, αεροδρόμια, δασικές εκτάσεις και ακτές.
Διακηρύττουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε με όλα τα μέσα, ώστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης και διαχειριστής αυτής της περιουσίας να είναι ο ίδιος ο λαός.
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)
« Ο υποθαλάσσιος πλούτος συνδέεται άμεσα με την ΑΟΖ. Όλα σχεδόν τα κράτη που έχουν ή πιστεύουν ότι έχουν υποθαλάσσια κοιτάσματα, έχουν καθορίσει κυριαρχικά τη δική τους ΑΟΖ. Όλα εκτός από την Ελλάδα.
Αν αρχίσει η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με τις παρούσες συνθήκες, στις οποίες σύμφωνα με το Μνημόνιο κάθε έσοδο από οποιουδήποτε είδους εκμετάλλευση πηγαίνει υποχρεωτικά στο περίφημο ΤΑΜΕΙΟ και από κει κατ’ ευθείαν στους δανειστές, ο όποιος πλούτος θα προέλθει από αυτήν θα πάει κι αυτός κατ’ ευθείαν στις ξένες Τράπεζες των δανειστών μας. Ενώ αν αναγνωρισθεί η ΑΟΖ που εκφράζει μια κυριαρχική κρατική πράξη, είναι πιθανόν να δυσκολευθεί η ομαλή εφαρμογή αυτού του ληστρικού όρου.
Η οριοθέτηση και μόνο της ΑΟΖ, και η διαχείρισή της με βάση μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, θα μας δώσει άμεσα και την τεράστια οικονομική δύναμη να αντιμετωπίσομε οποιαδήποτε οικονομική ανάγκη της χώρας μας και του λαού μας.
Επομένως η ύπαρξη αυτού και μόνο του εθνικού πλούτου -γιατί υπάρχουν κι άλλοι- εξασφαλίζει στο Κίνημα την ομαλή μετάβαση προς την πλήρη κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Δηλαδή με άλλα λόγια ο στόχος που θέτουμε είναι εφικτός. Ρεαλιστικός». (Μίκης Θεοδωράκης, στο ίδιο).

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΓΩΝΑ
Άμεσος στόχος: Η δημιουργία του Μετώπου με κορμό του την ΚΑΠ-Σπίθα.
Κινητοποίηση και αντίσταση των ευρύτερων στρωμάτων του ελληνικού λαού κατά της πολιτικής των «Μνημονίων».
Αυτή η κινητοποίηση και αντίσταση πρέπει να κινηθεί πάνω από ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις κομμάτων και παρατάξεων πρέπει να έχει την πολιτική μορφή και το πολιτικό περιεχόμενο του «εθνικού μετώπου αντίστασης» και να λειτουργεί ως «εθνικό μέτωπο αντίστασης».
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες-πατριώτες που οραματίζονται μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη με εθνική και οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια και με τον λαό της ελεύθερο, αυτάρκη και δημιουργικό. Στις γραμμές μας δεν χωρούν οι υπηρέτες της υποτέλειας, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες και γενικά όσοι υπηρετούν ιδεολογίες που συνδέονται με τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, τον αντικομουνισμό, τον αντισημιτισμό κ.λπ.
Η Σπίθα και η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α δεν σκοπεύουν να παίξουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης της εκάστοτε κυβέρνησης, μέσα στα πλαίσια του πολιτικού συστήματος. Η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α είναι φύσει και θέσει Μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής. Από τις γραμμές της και με ελεύθερες και ανόθευτες εκλογές θα αναδειχθεί η νέα πατριωτική κυβέρνηση.
Σκοπός του Μετώπου: Να αναπτύξει ένα συνεχή και αδιάσπαστο αντιμνημονιακό αγώνα, μια πραγματική αντίσταση κατά της εφαρμογής των Μνημονίων και μια πραγματική και ανυποχώρητη αντιπαράθεση κατά της πολιτικής και των πολιτικών που τα υποστηρίζει. Η αντίσταση που προτείνομε είναι νόμιμη αντίσταση: Αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του ελληνικού λαού, για τις περιπτώσεις κρίσης, κατά τις οποίες: γίνονται διαρκείς παραβιάσεις του πολιτεύματος, των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, υπάρχει καθολική φίμωση των μέσων πολιτικής ενημέρωσης και επικοινωνίας και το σύστημα πολιτικής εξουσίας που λειτουργεί είναι ανίκανο να αποκαταστήσει τη συνταγματική νομιμότητα ή το ίδιο τις προκαλεί.
Είναι το αναφαίρετο δικαίωμα του ελληνικού λαού που διακηρύσσει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος.
Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, που ο ελληνικός λαός ζει μια τέτοιας έκτασης κατάλυση του συντάγματος και της δημοκρατίας, ότι η αντίσταση που διακηρύσσομε σημαίνει ανατροπή του πολιτεύματος και της συνταγματικής νομιμότητας. Αντίθετα: σημαίνει άσκηση συνταγματικού δικαιώματος για την αποκατάσταση της δημοκρατίας που πλήττεται στον πυρήνα της. (Κασιμάτης, στο ίδιο)
Βασικοί άξονες της πολιτικής του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. :
Πρώτον: η δημιουργία ενός μεγάλου Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού Λαού και Δεύτερον: η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την εξασφάλιση της ζωής και της ανάπτυξης της χώρας με τη δημιουργία κοινοπραξιών με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις (Ανατολής και Δύσης) με στόχο την εκμετάλλευση του τεράστιου εθνικού μας πλούτου (εδαφικού, υπο-εδαφικού και υποθαλάσσιου). (Μίκης Θεοδωράκης, 8.1.15,)
Άμεσοι στόχοι της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α
Η κατάργηση της υποτέλειας και η απελευθέρωση της Ελλάδας.
Η πλήρης και ριζική αποδέσμευση από τα Μνημόνια. Από το σύνολο, δηλαδή, των συμβάσεων και των συμφωνιών δανεισμού και του «προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», καθώς και από όλους τους νόμους και πράξεις του ελληνικού κράτους που εκδόθηκαν σε εκτέλεση ή στη βάση αυτών των συμφωνιών.
Η πολιτική και οικονομική αξιοποίηση του πλούτου της Ελλάδας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Η ανάκαμψη και η ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη του Αντιστασιακού Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
Στρατηγικός σχεδιασμός
Έχουμε ήδη ορίσει τα 9 σημεία της στρατηγικής μας, τα οποία αποτελούν την βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
1) Ενημέρωση, Ενότητα του Λαού.
2) Δημιουργία Αντιστασιακού Μετώπου.
3) Εκλογή Ηγεσίας.
4) Συμμετοχή στις εκλογές με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας.
5) Οικονομική αυτάρκεια βασισμένη σε Σχέδιο για την συνολική συνεκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου (με βάση το Σύστημα των Κοινοπραξιών) ο οποίος υπολογίζεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ. Δέσμευση ότι ο εθνικός πλούτος ανήκει στον Λαό.
6) Αποδέσμευση της χώρας από κάθε είδους υποχρεώσεις (οικονομικές, πολιτικές).
7) Πρόγραμμα ανάπτυξης.
8) Δημιουργία Νέου Συντάγματος.
9) Εκλογές.

Σχόλια

  1. ''Από την άποψη της ταξικής διαστρωμάτωσης ο κανόνας είναι ότι: Η έλλειψη ελευθερίας, δημοκρατίας και οικονομικής επάρκειας και αυτοτέλειας σε εθνικό επίπεδο εντείνουν τις ταξικές αντιθέσεις. Αντίθετα σε συνθήκες πλήρους οικονομικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την κατάκτηση της παλλαϊκής εξουσίας και με Σύνταγμα που κατοχυρώνει την Άμεση Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, οι ταξικές αντιθέσεις ελαττώνονται και μπορεί κάποτε ακόμα και να εξαλειφθούν κατά την τελική φάση της Πατριωτικής Αναγέννησης.''
    Eρώτησεις;
    1)Γιατί λέτε για άμεση δημοκρατία και δεν αναφέρεστε στην Πραγματική Δημοκρατία;
    2)Μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον πως μπορεί να υπάρξει,μείωση των ταξικών διαφορών;
    3)Λέτε για ελεύθερες και ανόθευτες εκλογές.Πιστεύεται ότι οι εκλογές που γίνονται είναι νοθευμένες;
    4)Τι σημαίνει δίκαιοι ανισότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.