ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ : Δεν στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ !! - του Όθωνα Ιακωβίδη


Ο Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε:

«... ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ...».

Από την ξεκάθαρη αυτή πρόταση τής δήλωσης του Μίκη Θεοδωράκη, που αυτονόητα ισοδυναμεί με “Δεν στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ , εφ' όσον δεν καταργεί τους επαχθείς όρους των Μνημονίων, με τους οποίους η Χώρα έχει παραδώσει, άνευ όρων, την Αυτοδιάθεση της”, σε διάφορες αναρτήσεις κομματικών παρατρεχάμενων, που τρέχουν να σκαρφαλώσουν στο βαγόνι του ΣΥΡΙΖΑ, κόπηκε πονηρά από τον τίτλο της ανάρτησης το “υπό τον όρο να καταργήσει άμεσα το μνημόνιο και τους επαχθείς ορούς του» και έμεινε το “ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ” !!! 

Βλέπετε, η τέχνη της παραπλάνησης, δεν αποτελεί μονοπώλιο  της δεδηλωμένης 5ης Φάλαγγας των κατοχικών δυνάμεων... Την χρησιμοποιούν και προαλειφόμενοι/ες (πρώην Σπιθιστές και Σπιθίστριες) να καταλάβουν κάποια θέση  στο άρμα του θριάμβου του νικητή που θα είναι και το (προσοδοφόρο) άρμα της διακυβέρνησης της Χώρας υπό καθεστώς κατοχής, δηλαδή το άρμα των κατοχικών δυνάμεων.....

Εκμεταλλεύονται, λοιπόν, την λαϊκή απήχηση που έχει το σύμβολο της Δημοκρατίας και του Πατριωτισμού, ο αδάμαστος από τον χρόνο και τον φθόνο Μίκης, και παραποιούν εντέχνως, τα λεγόμενά του, καθώς είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών ιντερνετικών αναρτήσεων, στέκεται μόνο στους τίτλους των αναρτήσεων...

Για μας, τους Σπιθιστές που ζήσαμε την αγωνία του Μίκη, για την πορεία της αιχμάλωτης Χώρας, από πολύ κοντά, είναι γνωστή η αρνητική θέση του  για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς:
  • ζήσαμε την βαθύτατη απογοήτευσή του, όταν, λίγο προ των εκλογών του 2012, ο Αλέξης ανέτρεψε την επιδιωκόμενη συμφωνία για τη δημιουργία ενός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που, όπως έδειξαν τα αποτελέσματά τους, θα είχε κυριαρχήσει στις εκλογές εκείνες και θα είχε αποτρέψει το, επί τα δυόμιση τελευταία χρόνια, βάθεμα και στέριωμα της κατοχής της Χώρας από τις δυνάμεις των “Δανειστών” της και των συνεργατών τους, κυβερνήσεων “Κουίσλινγκ”,
  • ζήσαμε την βαθύτατη θλίψη του, όταν, αμέσως μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια χειλέων Αλέξη, ξεκαθάρισε τη θέση της “Αριστεράς” τού ΣΥΡΙΖΑ , απέναντι στις μυριάδες των πολιτών που, (εμφορούμενοι από τις πολιτικές θέσεις του Μίκη και της ΣΠΙΘΑΣ, απαιτούσαν στην Πλατεία Συντάγματος “Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”, εκφράζοντας την απέχθεια τους για το “Σύστημα” της κομματοκρατούμενης “Κοινοβουλευτικής Ολιγαρχίας” που κατέστρεψε τη Χώρα. Αυτό, έγινε με τη γνωστή δήλωση τού Τσίπρα: “......  Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην ανεξέλεγκτη κοινωνική σύγκρουση η οποία ερχόταν  με μεγάλη ταχύτητα, γιατί αποτέλεσε μία ύστατη ελπίδα ανάκτησης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Ύστατη ελπίδα. Και αποτελεί ελπίδα..” . Ξεκαθάρισε έτσι, ο Αλέξης, τη θέση της “Αριστεράς” τού ΣΥΡΙΖΑ  υπέρ του “Συστήματος”, το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης “είχε στήσει στα 6 μέτρα”, ως υπαίτιο της εθνικής  καταστροφής που συντελέσθηκε με την υπογραφή των “Μνημονίων”.
Να σταματήσει, λοιπόν, η σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ με την αήθη και απατεωνίστικη εκμετάλλευση του ονόματος του εθνεγέρτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, με την παρέμβασή του αυτή, καλεί το ΣΥΡΙΖΑ Ν' αφήσει  τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις, από επαναστάτη σε Γραικύλο. Μουστάκι και κουνήματα, δεν συνταιριάζουν.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει να πει τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη, όσο δεν βγαίνει να πει πως η Χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ξένων δυνάμεων με αντίθετα συμφέροντα και το μόνο που πρέπει να αποκτήσει είναι η (χαμένη σήμερα) Αυτοδιάθεση της, και να καλέσει το Λαό να ξεσηκωθεί για να πάρει πίσω την χαμένη Ελευθερία του, θα είναι , στα μάτια του Μίκη Θεοδωράκη, υπόλογος για το αδιανόητο, ότι “ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας, στους ξένους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην κατακλείδα της παρέμβασής του.

Ο Μίκης μίλησε πολύ καθαρά. 

Να πάψουν οι παρερμηνείες γιατί φοβούμαι πως η, πέραν του δέοντος, καπηλεία του ονόματός του, θα τον αναγκάσει να παρακάμψει την απεριόριστη ευγένεια του και να δείξει τους δόλιους εκμεταλλευτές της απήχησής του στο Λαό.

Σχόλια

  1. Αγαπητέ Όθωνα Ιακωβίδη, συγχαρητήρια για την τοποθέτηση, με την οποία συμφωνούμε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.