Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ στον Θεοδωρακισμό

Αγαπητοί αναγνώστες,
Με αφορμή την χθεσινή μας ανάρτηση ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;, ο κ.Κασιμάτης μας έστειλε το κάτωθι σχόλιο το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο και τον ευχαριστούμε θερμά.

Οι συντελεστές του ΘεοδωρακισμούΣυμφωνώ με τις εκτιμήσεις του κειμένου. Θα ήθελα, όμως, να προσθέσω κάποιες σκέψεις ακόμη: Ο Σαμαράς "θέλει" τις εκλογές, γιατί τις θέλουν η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Είναι πάγια πρακτική των "αφεντικών" να θέλουν καθαρό περιβάλλον για την επιβολή της εξουσίας τους. Θέλουν σαφή γνώση, ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αντοχές των πρόθυμων να υπηρετήσουν την εξουσία τους. Οι σημερινοί Ηρακλείς τους έχουν κάψει πολύ μεγάλο μέρος από τη δύναμή τους να επιβληθούν. Για την ανερχόμενη αντιπολίτευση έχουν ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα: τόσο ως προς την πολιτική δύναμη διακυβέρνησης και επιβολής που θα έχει, όσο και ως προς το αν και ποιες δουλείες από αυτές που επιβάλλουν από το 20010 στην Ελλάδα θα αποδεχτεί. Δεν μπορούν ακόμη να  έχουν πλήρη σαφήνεια τα κέντρα εξουσίας της χώρας μας, αν θα μπορέσει να αντιδράσει στην υποδούλωσή μας με "Όχι", με πόσα 'Όχι" και αν τα "Όχι" έχουν στηρίγματα αποτελεσματικότητας. Οι εκλογές, λοιπόν, θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τα Κέντρα Εξουσίας, για να αντιληφθούν τί μπορούν να μας στερήσουν και για να καθορίσουν του πρόγραμμα επιβολής τους. Όλα εξαρτώνται από μια πραγματικά νέα σε πολιτική ικανότητα και θέληση Κυβέρνηση.

Γιώργος Κασιμάτης, 
Πειραιάς, 21.12.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.