ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"



Σαν σήμερα, το 2012, στις 18:46, ο Μίκης Θεοδωράκης καθόταν μπροστάσε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος "Μ. Κακογιάννη" και ξεκινούσε την ομιλία του με τη φράση "Η Βουλή είναι το παρελθόν. Εμείς είμαστε το μέλλον "...

Διότι…

«Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας ως άλλοθι και βιτρίνα μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μόνο το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση δέχεται να συμμετέχει στην κραυγαλέα διακωμώδηση των ψηφοφοριών ενώ γνωρίζει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές και επομένως αντισυνταγματικές (διότι λχ. οι εθνικές συμβάσεις απαιτείται να ψηφίζονται από τα 3/5 των βουλευτών) και ουσιαστικά κινούνται στα όρια προδοτικών ενεργειών εις βάρος του λαού μας και του έθνους, σημαίνει ότι συμμετέχει ουσιαστικά στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Τον διασπά, τον εξουδετερώνει. Με άλλα λόγια αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν και να μας καταληστεύσουν.

Επομένως το Κίνημά μας στρέφεται συνολικά κατά του Συστήματος Εξουσίας συμπεριλαμβανομένης μιας Βουλής που κατάντησε ανδρείκελο στη διάθεση των Εξουσιαστών». (Μ.Θ. 7-11-2012)

Σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου του 2012, διεξήχθη η εκδήλωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" και του Ηγέτη της, Μίκη Θεοδωράκη με θέμα "Ο Εθνικός μας πλούτος και η πολιτική του διαχείριση", σε μία στιγμή που το ΣΟΚ και ΔΕΟΣ του ελληνικού Λαού βρισκόταν στο απόγειό του, με τα συνεχή ψηφίσματα της για το Μνημόνιο, με το πολιτικό προσωπικό της Βουλής να έχει υποταγεί πλήρως στις βουλές της Τροϊκα/ΔΝΤ και τα εξαρτημένα, κατευθυνόμενα ΜΜΕ να "οργιάζουν" για τους "άχρηστους", "ανίκανους", "απατεώνες" Έλληνες που "όλοι μαζί τα έφαγαν"! Αυτή τη στιγμή, της απόλυτης σύγχυσης και ύπνωσης του ελληνικού Λαού,  ο Μίκης Θεοδωράκης στάθηκε και πάλι όρθιος και έκανε το Χρέος του: Ενημέρωσε τον ελληνικό Λαό για τις πραγματικές του δυνατότητες, τις ρεαλιστικές του προτάσεις διεξόδου από τη πιο βαθιά κρίση του  αιώνα μας και την Ελπίδα.

Σαν σήμερα, στις 7 Νοεμβρίου του 2012, ο Μίκης Θεοδωράκης για ακόμη μία φορά, αποδείχθηκε πρωτοπόρος, ριζοσπάστης, αλλά κυρίως, διορατικός, σε ένα θέμα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, βγήκε με... δάφνες ήρωα να αναγγείλει τον Φεβρουάριο του 2014!

Την πρόταση του Θεοδωράκη θα υλοποιούσε μια ανεξάρτητη πατριωτική κυβέρνηση, την οποία θα είχε επιβάλει το παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργούσε με γνώμονα το εθνικό και λαϊκό συμφέρον, ενώ  ο κάθε Σαμαράς θα ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο στους δανειστές μας. Όπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με τις δανειακές συμβάσεις το ελληνικό κράτος δεν δικαιούται να έχει έσοδα από την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.  

Τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδήλωση της 7ης Νοεμβρίου του 2012, έχουν ήδη χαραχτεί στην ιστορία αυτού του Λαού και η ιστορία θα το αποδείξει, όπως έκανε, κάνει και θα κάνει πάντοτε...

«Ο εθνικός μας πλούτος και μία νέα ανεξάρτητη κυβέρνηση είναι η μόνη ελπίδα [ ...]

«Η ανανεωμένη και ενισχυμένη με τη μαζική συμμετοχή νέων κοινωνικών στρωμάτων ΣΠΙΘΑ, περνά από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης, για να παίξει τον ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή, οδηγού και οργανωτή, μέχρι να εξαλειφθεί το υπάρχον υπόλογο σύστημα εξουσίας και να αναδειχθούν στη διακυβέρνηση της χώρας έντιμοι και ικανοί πολίτες-πατριώτες». (Μίκης Θεοδωράκης, 7-11-2012)

"Από εδώ και πέρα, ο Λαός μας θα πρέπει να συμπεριφερθεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυρίαρχος του πλούτου της χώρας του". (Μίκης Θεοδωράκης, 7-11-2012)


Δυστυχώς όμως, τη συνέπεια της Ιστορίας δε δείχνει ο ίδιος ο Λαός μας, ο οποίος το 2012 δεν έδειξε την απαιτούμενη ωριμότητα και συνειδητοποίηση, αλλά αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά "πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος"...

"Οι ιδέες όμως, είναι σαν τα καρφιά, όσο τις χτυπάς, τόσο πιο βαθιά μπαίνουν" (Β. Λένιν). Και η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, δε σταμάτησε ούτε στιγμή να αποτελεί Ιδέα

Η Σπίθα του Μίκη, παραμένει αναμμένη και περιμένει τον Λαό που θα τη φουντώσει "μέχρι να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» (Μ.Θ., 1-12-2010, Ιδρυτική Διακήρυξη Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα)...


Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Μπορείτε να διαβάσετε τα ρεπορτάζ της εκδήλωσης και να παρακολουθήσετε τα βίντεο, στα παρακάτω links:

(αναλυτικά τα κείμενα όλων των ομιλητών από την επίσημη ιστοσελίδα του Μίκη Θεοδωράκη)



Σχόλια

  1. Χρήστος Σωτηρόπουλος7 Νοεμβρίου 2017 στις 11:50 π.μ.

    Λόγια και Ιδέες για τον "άλλον δρόμο"!
    Προτάσεις και Λύσεις απέναντι στον "μονόδρομο" των Μνημονίων!

    Πιο επίκαιρα δεν γίνεται...

    Χρέος μας να ενημερώσουμε όσο μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών αυτής της χώρας, για τα όσα ειπώθηκαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση!

    Χρ. Σωτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέντε ολόκληρα χρόνια και είναι σαν να ήταν εχθές.
    Δυστυχώς παρακολουθώντας το βίντεο της εκδήλωσης ξανά, διαπιστώνω ότι τίποτε δεν άλλαξε ούτε στο Πολιτικό τοπίο.

    Ακριβώς επίκαιρο όπως τότε.
    Θα μπορούσε η εκδήλωση αυτή να είχε γίνει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν πια δεν θα έχει μείνει τίποτα, κάποιοι θα ανακαλύπτουν τα κείμενα και θα λένε, "μωρέ δικηο είχε" αλλά μάλλον θα είναι αργά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.