ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

"Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες"
Διαβάστε επίσης στην κατηγορία Ουδετερότηταόλες τις σχετικές αναλύσεις και την ομιλία που εκφώνησε ο Μίκης Θεοδωράκης στην Ακαδημία Αθηνών.

21.11.2014


Ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς «λαβράκι» και θέλουν να μας «τηγανίζουν» στον αιώνα τον άπαντα.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες. Και οι λύσεις είναι δύο:

Πρώτον: Ουδετερότητα.

Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα). Με τον όρο ότι θα βοηθήσουν αφ’ ενός να ξοφλήσουμε άμεσα και οριστικά το εθνικό μας χρέος και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με συμβάσεις κοινοπραξιών, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούμε να συνεκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, εδάφους, υπεδάφους, υποθαλάσσιες και κυρίως βεβαίως τον αμύθητο πλούτο των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων, σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ.

Η σύναψη τέτοιων συμβάσεων κοινοπραξιών είναι εντελώς νόμιμη σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μας συμβάσεις, το δε αναμενόμενο όφελος (ακόμα και το άμεσο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα μελέτη της DeutscheBank) είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η συμφωνία με τις δυνάμεις αυτές (Κίνα, Ρωσία, Ευρώπη χωρίς Τρόικα), για να απαλλαγούμε άμεσα από όλες τις δεσμεύσεις μας με τους ακόρεστους πιστωτές μας.

Προσωπικά έχω ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της πρώτης λύσης. Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι για την οριστική απαλλαγή μας από τις καταδυναστευτικές δεσμεύσεις μας με τους πιστωτές μας.

Αθήνα,  21.11.2014
Μίκης Θεοδωράκης

Σχόλια

  1. είτε τα λες μικη είτε δεν τα λες, η φωνή σου είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει, θα τα λέει και όποιος ακούσει άκουσε. Η δικαίωση σε βάθος χρόνου είναι βέβαιη.

      Διαγραφή
  2. To σύστημα έβαλε τα σκυλιά να αποδομήσουν την δήλωση του Μίκη και να τον βγάλουν γραφικό. Κοιτάξτε παρακάτω στην Καθημερινή του Αλαφούζου.

    http://www.kathimerini.gr/793204/opinion/epikairothta/politikh/treis-kai-enas-my8oi

    Ο αρθρογράφος αρνείται ότι η Ελλάδα έχει πλούτο τρισεκατομμυρίων! Ανέλαβαν ήδη εργολαβία!

    Αυτό σημαίνει ότι ο Μίκης βρίσκεται στον σωστό δρόμο!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζουμε το δημοσίευμα. Και δεν θα μείνει αναπάντητο. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις στον Μίκη Θεοδωράκη. Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια όμως. Κάποιοι δεν επιθυμούν ο Ελληνικός λαός να μάθει πόσο πλούσιος είναι! Δεν θα το καταφέρουν!

      Διαγραφή
  3. Να ένα βίντεο που πρέπει να δουν οι Γερμανοί να μάθουν-καταλάβουν τι ακριβώς είπε ο Βαρουφάκης και πόσο μας αδικεί η προπαγάνδα. Και πού ξέρετε; Ίσως έρθουν κι αυτοί με τος μέρος μας όπως Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ισπανοί κλπ. Αν έχετε φίλους Γερμανούς και γενικά από το εξωτερικό, πρέπει να τους το δείξετε https://www.youtube.com/watch?v=0qkitD9ps4E&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απ' το 14 τα ελεγε ο μικης!! ποσο μπροστα ειναι;;; γιατι δεν τον ακουει κανενας;;

    Τάσος Σολδάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος! Δεν τα έλεγε απ' το 2014, τα έλεγε απ' το 2010. Τα έχει αναλύσει και προβλέψει όλα με μεγάλη ακρίβεια. Και για την τρόικα και για τα μνημόνια και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Απ' το Θεοδωρακισμό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε "ανένδοτο αγώνα" διάδοσης των ιδεών του Μίκη Θεοδωράκη απ' το 2010 έως σήμερα!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Το τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας γνωρίζουν τις θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ απ' το 2012. Γνώριζαν από τότε τι θα αντιμετωπίσουν, γνώριζαν από τότε πόσο μεγάλες θα είναι οι επιθέσεις των πιστωτών σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Και παρόλα αυτά δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να προετοιμαστούν σωστά!

      Τους είχαμε μιλήσει και τις κοινοπραξίες και για την ΑΟΖ (για την εξασφάλιση τουλάχιστον 20 δις), τους είχαμε μιλήσει για συμμαχίες με χώρες εκτός Ευρώπης ώστε να είναι έτοιμοι και οχυρωμένοι, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας (για να έχουν backup). Και τώρα πληρώνουν όλα αυτά. Και μαζί τους τα πληρώνει η χώρα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.