ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ - (ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ!)

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

Διάταγμα Αγγελή 

1) Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν τα ακόλουθα, ισχύοντα δια ολόκληρον την επικράτειαν:


Απαγορεύεται:


α) η ανατύπωσις ή η εκτέλεσις της μουσικής και των ασμάτων του κομμουνιστού συνθέτου Μίκη Θεοδωράκη, τέως αρχηγού της νυν διαλυθείσης κομμουνιστικής οργανώσεως «Νεολαία Λαμπράκη», δεδομένου ότι η εν λόγω μουσική εξυπηρετεί τον κομμουνισμόν


β) το άδειν άπαντα τα άσματα, τα χρησιμοποιούμενα υπό της κινήσεως της κομμουνιστικής νεολαίας, διαλυθείσης δυνάμει της παραγράφου 8 του διατάγματος της 6ης Μαΐου 1967, δοθέντος ότι τα εν λόγω άσματα υποκινούν πάθη και διενέξεις εις τους κόλπους του πληθυσμού


2) Οι παραβαίνοντες την ως άνω διαταγήν πολίται θα πρέπει να παραπέμπονται αμέσως ενώπιον στρατοδικείων και θα δικάζωνται συμφώνως προς τας διατάξεις της εκτάκτου νομοθεσίας.



Οδυσσεύς Αγγελής - Αρχηγός του Επιτελείου του Ελληνικού Στρατού


Για την ιστορική γνώση αλλά και μνήμη των μελών και των απλών αναγνωστών μας, παραθέτουμε το διάταγμα της απαγόρευσης του συνολικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη κατά την διάρκεια της Χούντας.

Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά ίσως, που το έργο ενός καλλιτέχνη παγκοσμίου φήμης απαγορεύτηκε συνολικά και μάλιστα ‘‘δια ροπάλου’’, για επτά (7) ολόκληρα χρόνια, γεγονός πρωτοφανές σε όλα τα ιστορικά χρονικά. Οι πολίτες που γινόταν γνωστό ότι είχαν στην κατοχή τους δίσκους του Μίκη Θεοδωράκη συλλαμβάνονταν και εξαναγκάζονταν να υποστούν τον εξευτελισμό της ύβρης, του ξυλοδαρμού και της φυλάκισης. Χιλιάδες αγωνιστές αλλά και απλοί μουσικόφιλοι πολίτες δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από έκτακτα στρατοδικεία σε πολυετή φυλάκιση με αυτό το περιβόητο διάταγμα Αγγελή, σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Καλούμε τα μέλη και τους αναγνώστες μας να κάνουν τους αντίστοιχους συνειρμούς και τις αντίστοιχες συγκρίσεις με την σημερινή εποχή, εποχή στην οποία η λογοκρισία που ασκείται και πάλι, αυτή την φορά σε καθεστώς κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και σε όλα μέλη του, απ’ το σύνολο του σάπιου πολιτικού συστήματος και του ένοχου δημοσιογραφικού κατεστημένου, είναι ΑΠΟΛΥΤΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Τους ενημερώνουμε όμως ότι οι ιδέες δεν φυλακίζονται, ούτε κλείνονται σε τέσσερις τοίχους.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχίσει αμείωτα την προσπάθειά του για την ενημέρωση και αφύπνιση του Ελληνικού λαού, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΠΙΘΑ
21/4/2013

Σχόλια

  1. Θα πρέπει να ψάξουμε την ιστορία της ανθρωπότητας τους τελευταίους 2 αιώνες και να δούμε αν έχει υπάρξει άλλο τέτοιο προηγούμενο, ένας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης, να απαγορευθεί για επτά συναπτά ολόκληρα χρόνια το πνευματικό του έργο και ταυτόχρονα να εκτοπισθεί μαζί με ολόκληρη την οικογένεια του σε απομακρυσμένο ορεινό βουνό για να μην τον βλέπει άνθρωπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΏΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΕΛΙΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ/ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!)!!!

    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.... ΧΡΗΕΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΏΣ... ΚΑΛΥΜΜΑ!!!

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΑΝ ΥΠΟΠΤΟΣ!!!

    ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ-ΟΠΩΣ στην ΚΑΤΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.