Ντοκουμέντο απ' την περίοδο της χούντας

Αγαπητοί αναγνώστες,

Βλέπουμε σε αυτό το ντοκουμέντο απ' την περίοδο της χούντας τον Μίκη Θεοδωράκη να διευθύνει στο Manchester της Αγγλίας δύο τραγούδια απ' τα Λιανοτράγουδα του Γιάννη Ρίτσου, σε ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη, του Πέτρου Πανδή, της Αφροδίτης Μάνου και του Αχιλλέα Κωστούλη, στις 17/5/1973! 

Είναι ένα απ' τα video που έχουν διασωθεί από εκείνη την περίοδο και δεν ξέρουμε πόσα άλλα τέτοια υπάρχουν, δεδομένου ότι ο Μίκης Θεοδωράκης με την ορχήστρα του την εποχή της χούντας (την περίοδο απ' το 1970 που αποφυλακίστηκε έως το 1974) έδωσε περίπου 2.000 συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, συναυλίες που αποτελούσαν κυρίως πράξεις αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στην Ελληνική χούντα!

Παρακαλούμε τους αναγνώστες να ψάξουν, να βρουν και να ανεβάσουν και άλλα τέτοια ντοκουμέντα για να τα βγάλουμε στο φως της δημοσιότητας!

Συγχαρητήρια στην uploader για αυτό το καταπληκτικό ντοκουμέντο!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού



Σχόλια

  1. Νομίζω πως η συναυλία αυτή είχε προβληθεί από το ΡΙΚ, ίσως να υπάρχει ολόκληρη στα αρχεία του ΡΙΚ... (Η μήπως υπάρχει κάπου και στο αρχείο του Μίκη; Πολύ θα χαιρόμουνα να υπήρχε μαγνητοσκοπημένη μια ολόκληρη συναυλία του 1973 -- χρονιά που παρακολούθησα την πρώτη μου συναυλία Θεοδωράκη, τον Οκτώβρη του '73, από τις σημαντικότερες βραδυές της ζωής μου)

    Τάκης Παπαλεονάρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Θα απευθυνθούμε στον κ.Θεοδωράκη για μαγνητοσκοπημένες συναυλίες απ' την εποχή της χούντας για να δούμε αν έχουν διασωθεί κάποιες ολόκληρες. Οι συναυλίες δε της Λατινικής Αμερικής της εποχής εκείνης πρέπει να είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ!

      Διαγραφή
    2. Κανονικά τέτοια ντοκουμέντα θα'πρεπε να περαστούν από remastering, σταθεροποίησης εικόνας κλπ ώστε να κυκλοφορήσουν σε dvd ή και blu-ray στην καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή εικόνας και ήχου. Και όχι μόνο οι συναυλίες του εξωτερικού επί χούντας, αλλά κι ο Μουσικός Αύγουστος του '77 θα'πρεπε να βγει σε κασετίνα με ηχογράφημένες όλες τις συναυλίες και μ'ενα dvd/bluray μιας συναυλίας ή ένα απάνθισμα από όλες τις βραδυές! (Αλλά υπάρχει το υλικό; ηχογραφήθηκε/μαγνοστοσκοπήθηκε άραγε;)

      Τάκης Π.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν λίγα αποσπάσματα. Μονάχα το γνωστό ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που προβάλλεται απ' την τηλεόραση και κάποια αποσπάσματα απ' το Πνευματικό Εμβατήριο και την Κατάσταση Πολιορκίας. Δηλαδή ΕΛΑΧΙΣΤΑ απ' τον ένα ολόκληρο μήνα συναυλιών που δόθηκε τον Αύγουστο του 77'.

      Διαγραφή
    4. Το ΡΙΚ τακτικά παρουσιάζει συναυλίες με τον Μίκη Θεοδωράκη όπως επίσης παρουσιάζει και διάφορες πρόσφατες τοπικές με το ίδιο περιεχόμενο.
      Στην Κύπρο τα ΜΜΕ τον αγαπούν περισσότερο....

      Διαγραφή
  2. Υπαρχουν 3 κασετινες απο την FM records. τις εχει (ειχε) ο Ιανος. Υπαρχουν αποσπασματα απο διαφορες συναυλιες, υπαρχει ο Ηλιος και Χρονος απο τον Αυγουστο 77 με διευθυνση Γιωργου Θεοδωρακη και τον Μικη να απαγγελει, υπαρχει το Αξιον Εστι στα Γερμανικα σε μια απιστευτη αιθουσα κυκλικη καπου στην Αν Γερμανια υποθετω με χειροκροτηματα που κρατουν μιση ωρα,και αλλα πολλα ....
    Αντρεας Ζερβακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.