Χαιρετισμός του Γ. Κασσιμάτη στην εκδήλωση των Κλεισθενείων για την δημιουργία του Παλλαϊκού Πανεθνικού Μετώπου

Δημοσιεύουμε τον χαιρετισμό που απέστειλε ο συνταγματολόγος κ. Γ. Κασσιμάτης προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των Κλεισθενείων, σε συνέχεια του διαλόγου που έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του Δικτύου ''Σπιθών'' ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α, με τελικό σκοπό την δημιουργία του Παλλαϊκού  Πανεθνικού Μετώπου.

Η διημερίδα συνεχίζεται αύριο στην αίθουσα ''Αλέξανδρος''.



Ο Μίκης Θεοδωράκης, από την πρώτη στιγμή που άρχισε τον αγώνα κατά του απάνθρωπου και άνομου καθεστώτος δανεισμού που κρατάει δεμένη χειροπόδαρα την Ελλάδα,  χάραξε ως μόνη στρατηγική του αγώνα την αντίσταση κατά του καθεστώτος. Μια αντίσταση πανελλαδικού και πανεθνικού μετώπου.  Με αυτή τη στρατηγική ίδρυσε  σε πανελλήνια έκταση τη «Σπίθα» και λίγο αργότερα την οργάνωση «ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.».

Η στρατηγική της πανελλαδικής μετωπικής αντίστασης ήταν σοφή. Στηριζόταν στην αλάθητη γνώση και συνειδητοποίηση που διαμορφώθηκε πολιτικά από λίγους, δυστυχώς, ότι η ολοκληρωτική άλωση της Ελλάδας ως εθνικού κράτους με την υπογραφή και έμπρακτη στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων δεν ήταν μια απλή κρίση κακής διακυβέρνησης. Δεν ήταν μια κρίση που αντιμετωπιζόταν από τις πολιτικές δυνάμεις που μέχρι τότε έστελνε ο λαός στη Βουλή με τους γνωστούς κανόνες και τη φαύλη πρακτική της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας. 

Από τη στιγμή που αποκαλύψαμε το βάθος και την έκταση του εγκλήματος που τελέστηκε το Μάη του 2010 και τελείται μέχρι σήμερα, ήταν φανερό ότι το έγκλημα δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί ούτε με συστημική αντιπολίτευση του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, ούτε με τις γνωστές πολιτικές δυνάμεις της Βουλής  μας. Έπρεπε πρώτα να γίνει με κάθε θυσία ο αγώνας μετασχηματισμού της πολιτικής θέλησης του λαού. Αυτό θα πετύχαινε με συνεχή ενημέρωση όλων των Ελλήνων και των πολιτών της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας, καθώς και με πράξεις αντίστασης κατά της τέλεσης του διαρκούς εγκλήματος. 

Το ισχυρότερο όπλο των κέντρων εξουσίας της σύγχρονης φάσης του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού είναι τα ΜΜΕ, με τα οποία γίνεται η «πλύση εγκεφάλου» του λαού και η εμφύτευση της εγκληματικής πολιτικής της υποδούλωσης, που μεταλλάσσουν τον άνθρωπο σε ζώο υποταγής και του «άσε να δούμε». Αυτό το όπλο μόνο με αγωνιστική ενημέρωση όλων των ειδών και κατηγοριών  και με πράξεις αντίστασης αντιμετωπίζεται. Γι’ αυτό και όλα τα συστήματα της ιστορίας διακήρυτταν και διακηρύσσουν ως νόμιμο δικαίωμα και ως νόμιμη υποχρέωση την αντίσταση κατά της τυραννίας. Η Ελλάδα έχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που διακηρύσσει ως δικαίωμα και υποχρέωση των Ελλήνων όλες τις μορφές και όλα τα μέσα αντίστασης. Αυτό πρέπει να ακολουθήσομε σε παλλαϊκή έκταση

Η σημερινή Βουλή λειτουργεί με συμπολίτευση και αντιπολίτευση και με κανόνες  μιας συνηθισμένης διακυβέρνησης. Λειτουργεί, μάλιστα, και με αυτούς τους κανόνες καταπατημένους. Για την αντιμετώπιση του εγκληματικού καθεστώτος και της κρίσης που περνάμε η συστημική αυτή κομματική αντιπαράθεση  είναι επιφανειακή και ψευδεπίγραφη. Στο βάθος μιας πραγματικής αντιμετώπισης του καθεστώτος η αντιπολίτευση συναντάται χέρι-χέρι με τη συμπολίτευση, που παράδωσε την Ελλάδα, σε ενιαίο σώμα και σύστημα κάλυψης και στήριξης του εγκλήματος. 

Η αντιπολίτευση σήμερα στηρίζει το παράνομο και παράνομο καθεστώς, νομιμοποιώντας το και προβάλλοντας την ψευδεπίγραφη ταμπέλλα του ως «κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Επομένως: 
Μόνο ο μετασχηματισμός της πολιτικής θέλησης του λαού μπορεί να δημιουργήσει τη νέα πολιτική, η οποία θα γίνει πραγματική δύναμη αντιπολίτευσης και η οποία θα είναι ικανή να απελευθερώσει την Ελλάδα από την άνομη κατοχή. 

Ο μετασχηματισμός αυτός μόνο με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η στρατηγική του Μεγάλου Έλληνα, του Μίκη Θεοδωράκη, που διέθεσε ολόκληρη τη ζωή του στον αγώνα κατά της βαρβαρότητας, πρέπει να αποτελεί την κατευθυντήρια αρχή της πολιτικής κατά του καθεστώτος κατοχής.

Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά βλέπω να δραστηριοποιείται σήμερα ένας σημαντικός αριθμός Κινήσεων και Κινημάτων (Σπιθών) στη βασική πολιτική γραμμή του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι παρήγορο φαινόμενο ελπίδας για ένα πανελλαδικό κίνημα αντίστασης της στρατηγικής γραμμής Μίκη Θεοδωράκη -το οποίο κίνημα  θέλησαν να αποδυναμώσουν τα πρόσωπα εκείνα του συστήματος που έβλεπαν ελκυστικά τα νεκρά έδρανα Βουλής για πολιτική καριέρα.  Σ’ αυτή την νέα προσπάθεια πρέπει να δώσομε όλοι τις δυνάμεις μας.

Με αυτές τις σκέψεις και με αυτή την ελπίδα, εκφράζοντας τη λύπη μου ότι δεν μπορώ να παραβρεθώ κοντά σας,  στέλνω από την καρδιά μου τις ευχές μου για κάθε επιτυχία στο συνέδριό σας, που έχει βασικό στόχο την προαγωγή της σκέψης και δράσης σύμπηξης του Μετώπου Αντίστασης, που διακήρυξε από την αρχή του Αγώνα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Κύθηρα, Σεπτέμβρης 2014 

Καλή επιτυχία και καλό Αγώνα
Γιώργος Κασιμάτης

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Κασσιμάτη για το κείμενο! Μας εκφράζει 100%!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες το μεστό και ξεκάθαρο κείμενο του κ. Καθηγητή. Πιστός και αυτός στα ιδανικά που μας ενέπνευσε ο Μίκης Θεοδωράκης μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ώστε να συστρατευθούν στην προσπάθεια της δημιουργίας του Μετώπου Ανατροπής του σάπιου καθεστώτος. Τα κείμενα του όπως και όλα τα υπόλοιπα του Μίκη Θεοδωράκη πρέπει να μελετά ο Ελληνικός Λαός μέχρι να του γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελευθερία. Στο πνεύμα αυτό ήταν και η τοποθέτηση μου στην πρώτη μέρα των εργασιών της διημερίδας. Δυστυχώς υπάρχουν , αρκετοί ακόμη συμπολίτες μας , που θεωρούν ότι η Ελευθερία μπορεί να κατακτηθεί δημιουργώντας ακόμη ένα Πολιτικό κόμμα. Η αποστολή μας είναι ακριβώς αυτήν . Να πείσουμε έστω και έναν ακόμη να ενστερνισθεί την ριζοσπαστική οδό του ξηλώματος των ραγών που οδηγούν το τραίνο στον γκρεμό. Έχει πολύ δρόμο ακόμη ο αγώνας μας ή όπως λέει και το τραγούδι ''θέλει δουλειά πολλή''. Η Πολιτική αποστράτευση του Μίκη προκάλεσε μεγάλη ''ορφάνια'' η οποία δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καλύψουμε το κενό αυτό και να επιτύχουμε το γρηγορότερο τον απώτερο στόχο μας και ανεκπλήρωτο όραμα ως τώρα, την Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.

    Πατσίκας Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο συναγωνιστή Μιχάλη και μπράβο σε όλους τους συναγωνιστές για τις προσπάθειές τους, σε αυτές τις τόσο δύσκολες και αντίξοες κοινωνικές συνθήκες!

      Είμαστε βέβαιοι ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν έχει αποστρατευθεί, αλλά παραμένει παρών και με την σκέψη του και με την πένα του! Εξάλλου όσα ήδη έχει προσφέρει αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε τον αγώνα όλοι μαζί!


      Διαγραφή
  3. Με αφορμή τον χαιρετισμό του Γιώργου Κασιμάτη και τις επισημάνσεις του Μιχάλη Πατσίκα, θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία από συζητήσεις με συμπατριώτες μας της επαρχίας και συγκεκριμένα από δύο νησιά και μια κωμόπολη.

    Υπάρχει μεγάλη άγνοια όσον αφορά στις δανειακές συμβάσεις, το ΤΑΙΠΕΔ και όλο αυτό το πλέγμα που συστήνει την κατοχή και την εξάρτηση της χώρας. Οι πολλοί δεν γνωρίζουν όλ' αυτά που συνεχώς επαναλαμβάνει -και έχει αποδείξει νομικά- ο καθηγητής Κασιμάτης.

    Για τα κείμενα του Μίκη η άγνοια είναι μεγαλύτερη. Όμως, όταν τα εξηγούμε αυτά στον κόσμο, όλοι μας ακούν με μεγάλο ενδιαφέρον και πάντα με έκπληξη.

    Αλλά και στην Αθήνα υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Τις προάλλες, είχα πιάσει κουβέντα στην ουρά του ταχυδρομείου με έναν ανώτερο αξιωματικό του στρατού. Παρά το γεγονός ότι ήταν ενημερωμένος για πολλά δεν γνώριζε τί ακριβώς έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις στις δανειακές συμβάσεις ούτε το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ.

    Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι ουδείς πείθεται ότι η Βουλή δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό προς όφελος της πατρίδας. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι ικανές να φέρουν ανατροπές.

    Εν τούτοις, η επικοινωνία είναι το θεμέλιο της οικοδόμησης του αυριανού κινήματος αντίστασης. Γι αυτό το σύστημα χτυπά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

    Κατά τη γνώμη μου, η οποιαδήποτε συλλογικότητα το πρώτο που θα πρέπει να οργανώσει είναι τη διαδικασία της επικοινωνίας με τον κόσμο.

    Ένας κοινωνιολόγος μου είπε ότι το βασικό πρόβλημα με την επικοινωνία, σήμερα, είναι ότι δεν διαχέεται η πληροφορία μεταξύ των σκεπτόμενων τη στιγμή που το σύστημα με τους μηχανισμούς προπαγάνδας διαχέει στην κοινωνία τις δικές του πληροφορίες.

    Τα αντισυστημικά μπλογκς, είπε, μπορούν να γίνουν αποτελεσματικά όταν εμείς θα αναμεταδίδουμε προφορικά και δια ζώσης στους άλλους αυτά που διαβάζουμε.

    Για μια φορά ακόμη δικαιώνεται ο Μίκης όταν μας έλεγε: "ενημέρωση του λαού!".

    Το Μέτωπο της αντίστασης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί και προϋποθέτει μια σειρά πραγμάτων για τα οποία νομίζω δεν είναι ακόμα ώριμη η ελληνική κοινωνία, η οποία έχει ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο μόρφωσης. Έτσι καταλήγουμε πάλι στο καυτό ζήτημα της ενημέρωσης.

    Πιστεύω ότι όποιος ή όποιοι κατορθώσουν να σπάσουν το φράγμα της αντιενημέρωσης και της σιωπής τότε θα έχουν κάνει το πρώτο βασικό και σταθερό βήμα προς την ίδρυση του παλλαϊκού μετώπου αντίστασης.

    Συγχαρητήρια σε όσους οργάνωσαν την εκδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.