Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ 2013 - του Μίκη Θεοδωράκη

Αγαπητοί αναγνώστες, 

Παραθέτουμε ένα περσινό κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη, την εποχή των αγώνων για την ΕΡΤ. 

Το θεωρούμε πολύ σημαντικό και επίκαιρο κείμενο, που θα βοηθήσει την σημερινή μας ανάλυση, θα προβούμε σε συμπεράσματα για το τι πετύχαμε έως τώρα ως αγωνιζόμενος λαός και θα μας δώσει εφόδια ιδεολογικά ώστε να προχωρήσουμε μπροστά και να συνεχίσουμε τον αγώνα. 

Δυστυχώς όπως συνήθως ή μάλλον όπως πάντα, ο Θεοδωράκης ΔΕΝ διαψεύστηκε αλλά αντίθετα δικαιώθηκε και σε αυτήν την περίπτωση. 

Ως λαός συνολικά μέχρι στιγμής διαλέξαμε δυστυχώς το ΤΙΠΟΤΑ. 

Ελπίζουμε η ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου, όπως επίσης και τόσων άλλων, να γίνει η αφορμή για μια συνολική αφύπνιση όλων μας!

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού


Μετά την κατάρρευση του δικομματισμού και την παραχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας στους ξένους, θεώρησα ότι η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε αποτελεί ιστορική ευκαιρία. Κι αυτό γιατί έπεσαν οι μάσκες που έκρυβαν την αληθινή φύση του Συστήματος Εξουσίας και του ρόλου των «μεγάλων συμμάχων» μας της Ευρώπης των Τραπεζών. Και έτσι ο ελληνικός λαός είδε επί τέλους την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή η αλήθεια; Ότι και οι δύο Εξουσίες είναι εχθροί του!

Για τον λόγο αυτό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λύση ενδιάμεση σ’ αυτόν τον άγριο πόλεμο παρά μονάχα η τελική νίκη του ενός ή του άλλου. Δεδομένου μάλιστα ότι έγινε φανερό ότι οι εχθροί μας στοχεύουν στην ουσιαστική μας εξολόθρευση, η τελική έκβαση αυτής της αναμέτρησης ήταν για τον ελληνικό λαό ζήτημα ζωής ή θανάτου. Γι’ αυτόν τον λόγο είχα βάσιμες ελπίδες να πιστεύω ότι ο Λαός βλέποντας καθαρά πλέον τον κίνδυνο θα έμπαινε στον δρόμο της άμυνας και μετά της επίθεσης, που κατά την άποψή μου είχε μεγάλες πιθανότητες να τον οδηγήσει σε νίκη. Δηλαδή στην κατάκτηση της εθνικής του ανεξαρτησίας. Αυτό είναι που ονομάζω «ΟΛΑ». Είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα. Με ενιαίο σχέδιο πάλης και ενιαίο πρόγραμμα εξουσίας.

Απέναντι σ’ αυτό το «ΟΛΑ» βρίσκεται το «ΤΙΠΟΤΑ». Δηλαδή η συστηματική διάλυση της χώρας, έως ότου οι διεθνείς δυνάμεις εξουσίας πετύχουν τον τελικό στόχο τους. Δηλαδή την υποβάθμιση της Ελλάδας μέσα στα πλαίσια ενός προτεκτοράτου αποικιακού τύπου.

Χτες κόπηκαν πολλά κεφάλια. Σήμερα ήρθε η σειρά της ΕΡΤ. Αύριο θα ‘ ναι κάτι άλλο και πάλι κάτι άλλο. Και ανάμεσα σ’  αυτές τις «σφαγές» ο ακέφαλος λαός θα αντιδρά σπασμωδικά με μεγαλύτερες ή μικρότερες διαδηλώσεις στους δρόμους, με διαμαρτυρίες και με ερωτήσεις-επερωτήσεις στη Βουλή. Κι όλα αυτά σ’ έναν κατήφορο με το γνωστό τέλος που μόλις προείπαμε.

Επιμένοντας στο «ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ» παραμένω στο περιθώριο, όπου με τοποθέτησε η θέληση του κυρίαρχου λαού. Πιστεύω ότι όσα όφειλα να πω τα είπα και όσα έπρεπε να κάνω τα έκανα. Δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να εύχομαι να διαψευστώ.

Αθήνα, 13.6.2013
Μίκης Θεοδωράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.