Σημαντικό σχόλιο αναγνώστη στον Θεοδωρακισμό



Ένα σημαντικότατο σχόλιο "κραυγή αγωνίας" έκανε ένας αναγνώστης του Θεοδωρακισμού στην ανάρτησή μας "ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - Μίκης Θεοδωράκης" και πήραμε την απόφαση να το αναρτήσουμε αυτούσιο σε ξεχωριστή ανάρτηση. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι, αλλά το σχόλιό του βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο για την ΣΠΙΘΑ και για την πατρίδα μας. 

Μακάρι αυτό το σχόλιο να κάνει κάποιους να κατανοήσουν κάποια πράγματα για το πως φτάσαμε έως εδώ που είμαστε τώρα, ως Κίνημα ΣΠΙΘΑ, αλλά και ως λαός. Μακάρι να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος.

Επιμένουμε στις αναρτήσεις παλαιότερων κειμένων του Μίκη Θεοδωράκη που σε κάποιους ίσως να φαίνονται ανεπίκαιρα. Δεν είναι.

Δεν το κάνουμε για να ξύσουμε πληγές που μας πίκραναν στο παρελθόν.

Πιστεύουμε ότι η μνήμη πρέπει να διατηρείται, ακόμα και αν περιέχει και δυσάρεστες πτυχές. 

Η ιστορία της ΣΠΙΘΑΣ ως κίνημα πρέπει να αναλυθεί, να διαδοθεί και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Τα κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη ομοίως.

Η ΣΠΙΘΑ ως ιδέα δεν είναι πόρτα για να κλείσει, ούτε καντήλι για να σβήσει. 

Η ΣΠΙΘΑ δεν θα έχει λόγο ύπαρξης μονάχα αν κατακτηθεί η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Πατριωτική Αναγέννηση στην χώρα μας.

Ακολουθεί το σημαντικό σχόλιο του αναγνώστη μας.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού



Προς τους διαχειριστές: 

Ήθελα να σας ρωτήσω για ποιο λόγο αναρτάτε αυτό το κείμενο; Τί εξυπηρετεί εκτός από το να ξύνει τις πληγές μας και να μας θυμίζει τις προδοσίες; 

Πιστέψαμε στον Μίκη Θεοδωράκη, πιστέψαμε στη Σπίθα και προδοθήκαμε, όπως κι εκείνος. Γιατί μας τα θυμίζετε; Εχετε σκεφτεί ότι όλο αυτό είναι πόνος και θλίψη για εμάς; Τί ωφελεί αυτό που κάνετε; 

Έτσι κι αλλιώς και οι Σπιθίτες φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν είχαν το σθένος να αντιμετωπίσουν και να διώξουν τους προβοκάτορες και τους διασπαστές. 

Σήμερα κάποιοι που λένε ότι είναι Σπιθίτες υποστηρίζουν ανοικτά τα συστημικά κόμματα. Το πιο θλιβερό είναι ότι άνθρωποι που βγάζουν κορώνες υπέρ της Σπίθας φιγουράρουν στο διαδίκτυο να υποστηρίζουν ακόμα και δεδηλωμένους δημάρχους της δεξιάς και μάλιστα τα πολιτικά τέκνα της γνωστής αγίας οικογένειας της δεξιάς! 

Γελοιοδέστατη και μια ιστοσελίδα με το όνομα ispitha που διατείνεται ότι αυτή και μόνη είναι η πραγματική Σπίθα. Αλλά έγκριτη δημοσιογράφος προβάλει ως ύψιστο καθήκον του Σπιθιστή την αποδόμηση των ιδεολογιών άρα και την αποδόμηση της ιδεολογίας της Σπίθας, επομένως και του ίδιου του κ. Θεοδωράκη, να υποθέσουμε; 

Στην ίδια σελίδα υπάρχει και ένα βίντεο που παρουσιάζονται οι θέσεις της Σπίθας. Καμία σχέση με το βιβλίο του κ. Θεοδωράκη που έχω το 'Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή'. 

Εσείς όμως τί επιδιώκετε με αυτην την ανάρτηση αλλά και άλλες παρόμοιες; Δεν έχετε καταλάβει ότι οι έλληνες δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτά που λέει ο κ. Θεοδωράκης; Ότι λειτουργούν με κομματική λογική; Ότι περιμένουν έναν κάποιο Συριζα να τους σώσει ή μια κάποια δεξιά; 

Ας το πάρουμε απόφαση: Κανένας δεν θέλει να αγωνιστεί. Κανένας δεν θέλει να θυσιάσει κάτι, ούτε δυο ώρες από την ξεκούρασή του. 

Ξέρετε τί σημαίνει να κάνεις αυτά που γράφει ο κ. Θεοδωράκης; Σημαίνει να ξεχάσεις τα πάντα και να δώσεις τα πάντα για τον αγώνα. Σημαίνει οργάνωση, ιδεολογική καθαρότητα (όπως γράφει στο κείμενο) σημαίνει τακτική και στρατηγική. Αυτά ποιος θα τα κάνει; Κανένας. Πάρτε το απόφαση λοιπόν: Η Σπίθα έσβησε γιατί αυτό ήθελαν οι έλληνες.

Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τους έλληνες που εξανάγκασαν έναν Θεοδωράκη να δηλώσει την πολιτική του αποστράτευση. Ας έχουν τύψεις για πάντα. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ όλους εκείνους που μπήκαν μέσα στη Σπίθα για να τη διαλύσουν. Να ντρέπονται. 

Η απάντησή μου σε αυτούς είναι ότι θα κάνω τα παιδιά μου Σπιθίτες. Κι όσα περισσότερα παιδιά μπορέσω. Γιατί έχω οργή αλλά και πίστη. 

Δημήτρης

Σχόλια

  1. "Η απάντησή μου σε αυτούς είναι ότι θα κάνω τα παιδιά μου Σπιθίτες. Κι όσα περισσότερα παιδιά μπορέσω. Γιατί έχω οργή αλλά και πίστη."

    Συγχαρητήρια στον φίλο Δημήτρη...

    Με εκτίμηση, οργή και πίστη,

    Χρήστος Σωτηρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ για το σχόλιο του Δημήτρη...

    Χρήστος Ανδρέου




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί διαχειριστές ένα πρώτο σχόλιο για την τοποθέτηση σας.
    Η Σπίθα θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την επίτευξη των στόχων της.

    Τώρα απευθύνομαι στον "Δημήτρη". Αγαπητέ μου συναγωνιστή κάνεις μια σωστή καταγραφή των πρόσφατων γεγονότων τα οποία σε μερικούς δεν προκαλούν καμία έκπληξη αλλά δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν. Το χειρότερο είναι αυτά τα πρόσωπα που φωτογραφίζεις δεν εκτίμησαν ούτε λίγο την τιμή που τους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν είναι σωστά καταγεγραμμένο ότι δεν έγιναν προσπάθειες να εκτεθούν οι προβοκάτορες και οι διασπαστές. Απλά είχαν τον τροπο να επανακάμπτουν.... Η προσπάθεια συνένωσης των Ελλήνων συνεχίζεται από πολλούς από εμάς. Δυστυχώς μας λείπει ο Ηγέτης μας. Μας λείπει ο Μίκης Θεοδωράκης. Έχουμε μείνει στην ορφάνια μας αλλά "οπλισμένοι" ιδεολογικά για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα. Δεν σε γνωρίζω και δεν ξέρω εάν ήσουν δίπλα μας σε όλο αυτόν τον αγώνα που ξεκίνησε το 2010. Εύχομαι να τον συνεχίσεις όμως μαζι μας. Σου εύχομαι επίσης τα παιδιά σου να τα δεις πραγματικούς Σπιθιστές και Έλληνες σαν τον Ιδρυτή της Σπίθας , τον Μίκη Θεοδωράκη.

    Πατσίκας Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι, η καταγραφή που κάνει ο Δημήτρης είναι ορθή.
    Βέβαια "κατηγορεί" τους διαχειριστές ότι ξύνουν πληγές, αλλά ο ίδιος ξύνει πληγές με το σχόλιό του ακόμα περισσότερο, φωτογραφίζοντας ονόματα και καταστάσεις.

    Φαίνεται ότι ο Δημήτρης γνωρίζει πολλά πράγματα μέσα απ' την ΣΠΙΘΑ, οπότε θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε την ταυτότητά του, ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε με πιο ανοιχτά χαρτιά.

    Όπως και να χει, το σχόλιό του είναι καυστικότατο και περιέχει ισχυρές δόσεις αλήθειας και ρεαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως ο λαος μας και η αριστερα γενκοτερα καταφερνει ΠΑΝΤΑ στα δυσκολα να διασπαται και να αλληλοσπαρασεται. Δεν ξερω αν ειναι στο DNA μας, η τι φταιει, που καταφερνουμε καθε καλο, προοδευτικο, περηφανο και ανεξαρτητο πρωτα να θελουμε να το ενταξουμε στα δκα μας κοματικα καλουπια κα εν τελει να το καταστρεφουμε... Εμαι εντελως απογοητευμενος γιατι δεν βλεπω φως απο πουθενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.