12η Φεβρουαρίου του 2012: Η ημερομηνία Ορόσημο

6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ 12η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ!



Σχόλιο συντελεστών του Θεοδωρακισμού/Theodorakism:

Σαν σήμερα...

Να ποια είναι και η κύρια διαφορά του Μίκη με κάθε αντιστασιακό (εντός ή εκτός εισαγωγικών):

Ο Μίκης εδώ και 75 χρόνια και λέει, αλλά κυρίως ΚΑΝΕΙ!

Σε αυτό ακριβώς αναζητείστε και τον λόγο που ο κάθε κομματάρχης σε οποιοδήποτε "επαναστατικό" κόμμα εντός ή εκτός βουλής, δεν πείθει κανέναν ψηφοφόρο εκτός τους λιγοστούς δογματικούς κ παρατρεχάμενούς του στο 6-7%.

Ένας από τους κύριους λόγους που κάποιοι χτυπούν αλύπητα τον Μίκη και τον Γλέζο ακόμη και σήμερα. Στις 12/2/2012, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κομματίδια ΑΠΕΙΧΑΝ από την μεγαλειώδη συγκέντρωση. Ο Alexis Tsipras πρόδωσε τον Λαό εκείνη την ημέρα και δεν ενώθηκε μαζί του, όπως είχε συμφωνηθεί. Ο νυν πρωθυπουργός εκείνη την ημέρα διάλεξε στρατόπεδο ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον Λαό.

Ο Μίκης ακόμη μία φορά, όπως κάνει πάντα, διάλεξε τον Λαό.

ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 4ης Φεβρουαρίου 2018. Εξ ου και η πρωτοφανής επικοινωνιακή συστημική επίθεση που δέχθηκε και δέχεται ακόμη. Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην πολιτική και την Αντίσταση.

12 Φεβρουαρίου 2012
Η μέρα που η Ελλάδα αντιστάθηκε.
Η μέρα που το ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. προδόθηκε.

Η συνέχεια γνωστή...
12 Φεβρουαρίου 2018

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρώτη δημοσίευση στις 12/2/2014

Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, ο μεγάλος αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης, πραγματοποίησε πλαισιωμένος από τον Μανώλη Γλέζο, τον Γιώργο Κασιμάτη και ένα πλήθος από 500.000 και πλέον συνέλληνές μας, την πιο μεγαλειώδη σε παλμό και αποφασιστικότητα λαϊκή διαδήλωση αντίστασης που γνώρισε ποτέ η Αθήνα, κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ήταν μια μέρα ορόσημο για τον λαό και την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, που όσοι την έζησαν, θα την φυλάνε για πάντα βαθιά μέσα στην καρδιά και την σκέψη τους.

11 ήμερες πριν, την 1η Φεβρουαρίου, ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, ανακοίνωναν την ίδρυση και ενεργοποίηση του μετώπου ΕΛ.Λ.ΑΔΑ (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) από το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Με τεράστια υπομονή, επιμονή, θέληση και πείσμα ο Μίκης Θεοδωράκης έχτιζε το Μέτωπο βήμα βήμα και επιχειρηματολογούσε για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του - μέσα στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τότε που η πατρίδα μας εισήλθε σε καθεστώς απροκάλυπτης επιτήρησης από τους ξένους και επίσημης και οριστικής απώλεσης της Εθνικής της κυριαρχίας με 2 και μόνον υπογραφές, αυτές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Μιχάλη Προβόπολου - μήνες ολόκληρους πριν, με αλλεπάλληλες συναντήσεις, με αλλεπάλληλη αρθρογραφία, με αλλεπάλληλες ομιλίες και παλλαϊκές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα...

Η πολιτική στόχευση και ιδεολογική κατεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη, ήδη απ' τις αρχές του 2011, απέβλεπε και κινούταν διαρκώς γύρω από αυτόν τον μεγάλο στόχο, με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Ένα ήταν το ζητούμενο: Η δημιουργία του Μετώπου.

Τι ήταν το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ;

Ήταν ένα Εθνικό Παλλαϊκό Aντιμνημονιακο Μέτωπο Ανατροπής, Αναγέννησης, Αντίστασης, Απαλλαγής, Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης που στόχευε σε μια και μόνο λέξη και έννοια: Στην κατάκτηση και θεμελίωση της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας. Ήταν ένα Μέτωπο που αγκάλιαζε όλους τους Έλληνες που αντιμάχονταν την προδοσία, απ' την πατριωτική αριστερά έως την πατριωτική δεξιά.

Την ημέρα εκείνη ο άοπλος και απροστάτευτος λαός με την σιδερένια θέληση και με μπροστάρη τον Μίκη Θεοδωράκη, έδειξε τα δόντια του στους εξουσιαστές και στους πραιτωριανούς των μνημονίων. 

Η αποφασιστικότητα του λαού την ημέρα εκείνη έφτασε στο ζενίθ.

Ήταν τόσο μεγάλος ο τρόμος που πήραν οι εξουσιαστές από την παλλαϊκή συμμετοχή της μεγάλης μάζας του λαού μας που είχε στην κυριολεξία κατακλύσει το Σύνταγμα με την παρουσία και το πάθος του, που επιχείρησαν εν ψυχρώ να δολοφονήσουν τον εμπνευστή και καθοδηγητή του Μετώπου Μίκη Θεοδωράκη εκτοξευοντάς του χημικά κατ' εξακολούθηση.

Την ημέρα εκείνη έγινε απόπειρα δολοφονίας του Μίκη Θεοδωράκη. Το βιώσαμε, το ξέρουμε, το είδαμε. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης και όλοι οι παρευρισκόμενοι αγωνιστές - διαδηλωτές, ψεκάστηκαν με χημικά σαν έντομα!

Ο Μίκης Θεοδωράκης επιβίωσε από θαύμα.

Δυστυχώς όσοι δεν ήταν στο Σύνταγμα δεν το ξέρουν. Ξέρουν ότι τους έδειξαν τα συστημικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων καναλαρχών...

Ας έχει...

Αφιερώνουμε αυτό το επετειακό σημείωμα για την 12η Φεβρουαρίου του 2012 στον Μεγάλο Οραματιστή, Άνθρωπο και Αγωνιστή, Μίκη Θεοδωράκη και του ευχόμαστε να έχει υγεία.

Ορκιζόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο που εκείνος ξεκίνησε με την ΣΠΙΘΑ και με το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ. Θα συνεχίσουμε χρησιμοποιώντας κάθε βέλος που διαθέτει η φαρέτρα μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση, όσο χρόνο και αν πάρει, έως ότου φτάσει η πατρίδα μας και ο λαός μας στην ιστορική δικαίωση.

Και αυτό γιατί θεωρούμε και πιστεύουμε βαθιά ότι η προσπάθεια δημιουργίας του Μετώπου ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ (αυστηρά με 2 λάμδα) εξακολουθεί να αποτελεί για την πατρίδα μας την ενδεδειγμένη ιστορική λύση.

Οι συντελεστές του Θεοδωρακισμού/Theodorakism


Τα συγκλονιστικά βίντεο από την 12η Φεβρουαρίου 2012






Σχόλια

  1. Το μεγάλο λαϊκό κίνημα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2011, πέντε μόλις μήνες από τη Διακήρυξη του Μίκη.

    Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ήταν η στιγμή όπου αυτό το κίνημα θα γινόταν το Παλλαϊκό Μέτωπο. Όμως κατεπνίγη από την κομματοκρατία.

    Η κομουνιστική αριστερά αδιαφόρησε αφού προηγουμένως είχε αφορήσει για ακόμα μια φορά τον Μίκη και το κίνημα των αγανακτισμένων.

    Η "ανανεωτική αριστερά" και οι σύμμαχοί της εισχωρώντας μέσα στο κίνημα των αγανακτισμένων κατάφερε να το μαράνει .

    Αυτά τα γνωρίζει όλη η κοινωνία σήμερα. Όπως γνωρίζει και τί έγινε με τη Σπίθα του Μίκη.

    Ας είναι η ντροπή της αριστεράς η πολιτική αποστράτευση του Μίκη. Κι ας είναι για την κοινωνία η δική της ντροπή, που τον εγκατέλειψε για να ακολουθήσει τα κόμματα.

    Κάποτε η κοινωνία θα καταλάβει ότι κάθε φορά που εγκατέλειπε τον Μίκη αυτό είχε τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα. Κι αν η αριστερά είχε εφαρμόσει το ένα χιλιοστό των προτάσεων του Μίκη από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δεν θα είχαμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία. Η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα ένα κράτος προσκυνημένο μ' ένα λαό φτωχό και εξευτελισμένο.

    Ν.Β.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους διαχειριστές για το κείμενο! έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μίκης, ευτυχώς για την ΕΛΛΑΔΑ είναι σταθερά, εχθρός αυτού του συστήματος!

    Μίκη σε ευχαριστούμε γιατί συνεχίζεις να αγωνίζεσαι για την Δικαιοσύνη που είναι η αρχή της Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μίκη για τη διαχρονική προσφορά του στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας, έστω & μετά από 200 χρόνια.
    Μίκη σε ευχαριστούμε για τη ΣΠΙΘΑ που μας άναψες, όπως & για το ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.
    Ένα τεράστιο ΣΥΓΝΩΜΗ που δεν σταθήκαμε ικανοί στο ύψος των περιστάσεων για να φουντώσομε τη ΣΠΙΘΑ για να πάρει & να σηκώσει(κάψει)όλο το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.