Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στον εμπορικό σύλλογο Πειραιώς


Χθες Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο κτίριο του Συλλόγου.

Ο Μ. Θεοδωράκης μετά την απονομή της διάκρισης, είπε τα εξής:


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
         
Δεν θα σας κουράσω πολύ. Μου ζητήθηκε να σας πω τις σκέψεις μου για την παρούσα κατάσταση. Δίστασα. Και ο λόγος είναι ότι φοβάμαι ότι θα σας στεναχωρήσω. Όμως τελικά σκέφτηκα ότι οφείλουμε να λέμε την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι. Και η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ακράδαντα ότι ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες κάποιες ξένες δυνάμεις σχεδιάζουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας. Από κάθε άποψη. Εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική. Και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί.



Αυτοί οι ξένοι έχουν κατορθώσει να ελέγχουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.

Επίσης, εκτός από την οικονομία, έχουν τον απόλυτο έλεγχο στους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας.

Με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις πέτυχαν να αποκλείσουν κάθε σχέση μας με άλλη χώρα εκτός από τους ίδιους, για να έχουν αυτοί την αποκλειστικότητα στον πλήρη έλεγχο της χώρας μας, ενώ παράλληλα έχουν παραδώσει τον δημόσιο πλούτο μας στους δανειστές μας, που σε πέντε το πολύ χρόνια θα έχουν σχεδόν δικά τους τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα, τα ιστορικά μας μνημεία, καθώς και τον έλεγχο της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Για την πραγματοποίηση του ολέθριου έργου τους έχουν καταφέρει να διεισδύσουν βρίσκοντας «συνεργάτες», ακόμα και στην Κυβέρνηση, στη Βουλή, στην Αυτοδιοίκηση, στα Συνδικάτα και στα ΜΜΕ. Έτσι έχουν πετύχει το μονοπώλιο πάνω στη διαμόρφωση και τον έλεγχο της κοινής γνώμης.

Οι «συνεργάτες» αυτοί είναι δύο ειδών: οι συνειδητοί και οι οπορτουνιστές-τυχοδιώκτες από τη μια μεριά, οι αφελείς και ανόητοι από την άλλη. Και φυσικά οι μεγάλοι κεφαλαιοκράτες που κατατάσσονται κι αυτοί στην πρώτη κατηγορία των συνειδητών «συνεργατών».

Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα που μας αιφνιδίασε όλους, ο Λαός μας βρέθηκε γυμνός. Παρ' όλα αυτά έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες. Όμως όλα αυτά δεν φτάνουν. Γνωρίζουν ότι η δύναμη του Λαού είναι η ενότητά του γύρω από ένα κοινό λάβαρο που να γράφει «Ελευθερία-Ανεξαρτησία» και μια πολιτική ηγεσία με δύο συνθήματα, «Αλληλεγγύη και Αντίσταση».
Αυτή η νέα πολιτική ηγεσία πρέπει να αποτελείται από πολίτες με αξία και ήθος, από όλους τους χώρους της εθνικής μας ζωής. Που να εκφράζουν την πατριωτική συσπείρωση μιας και το μεγάλο θύμα είναι η Πατρίδα μας. Όλοι οι πατριώτες Έλληνες θα πρέπει να ενωθούν, για να αντιμετωπίσουν σαν μια γροθιά το καρκίνωμα που μας απειλεί ακόμα και με θάνατο. Οι μέρες, οι ώρες είναι κρίσιμες. Πρέπει ο κάθε ένας από μας να αποφασίσει με ποιον είναι. Η αδιαφορία και η απουσία από τον νέο αγώνα βοηθά τους εχθρούς μας.

Γι' αυτό το λόγο, από το βήμα αυτό, σας καλώ να πάρετε ενεργό μέρος στην ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., δηλαδή την ΕΛληνική ΛΑϊκή Δημοκρατική Αντίσταση που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή της σε λίγες μέρες.

Το Εμπόριο που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας, πρέπει να πάρει θέση στις πρώτες γραμμές και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπός σας στην ηγεσία» του Νέου Μετώπου.

Όλοι μαζί, οι Έλληνες Πατριώτες, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε.

Η Ελλάδα θα ξαναπάρει τη θέση της στην πρωτοπορία των Λαών που παλεύουν για Ειρήνη, Ευημερία, Πρόοδο και Πολιτισμό.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια