Ανοιχτή Επιστολή Αριστερών Πατριωτών - προς τα Κόμματα της Αριστεράς

ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το τέρας του φασισμού πλανιόταν πολλά χρόνια πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν το είδατε; Δεν το πιστεύουμε. Είστε οι καλύτεροι στις αναλύσεις των πολιτικών εξελίξεων και πάντα διακρίνετε αυτό που έρχεται.

Τις έννοιες "πατρίδα" , "πατριωτισμός", "έθνος" τις εγκαταλείψατε. Γι αυτές τις έννοιες ποτάμι το αίμα. Αίμα κομουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων. Κι εσείς αφήσατε τους ναζίδες να τις καπηλευτούν, να τις κάνουν μαχαίρι, γροθιά και βρισιά.

Κοινωνική Αλληλεγγύη δεν οργανώσατε σε πανελλαδικό επίπεδο. Κι ανέλαβαν οι ναζίδες να βοηθούν τις γιαγιάδες και να μοιράζουν τρόφιμα.

Μεταξύ σας δεν τα βρήκατε οι ηγεσίες. Δεν ενωθήκατε κι αφήσατε το λαό διαιρεμένο. Οι καπιταλιστές είναι ενωμένοι. Όλοι εναντίον μας. Κι εσείς εναντίον μας, εν τέλει, αφού δεν μας ενώνετε σήμερα που η πατρίδα είναι σε κατοχή και πάλι.

Τα ιστορικά παραδείγματα τα ξεχάσατε ή τα κρύψατε πίσω από την αντιεπιστημονική ρήση "οι καιροί έχουν αλλάξει". Αλλά όταν θέλετε να μαζέψετε ψήφους τότε θυμάστε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα κι όλους μας τους ήρωες.

Για να κρατάτε τον κόσμο, ποντάρετε στο θυμικό του ανθρώπου. Και ξύνετε πληγές. Με τον εμφύλιο. Το ίδιο κάνει κι η δεξιά. Κι έτσι οι ναζίδες υπόσχονται να μας κάνουν σαπούνι κι ανάστησαν τους βρικόλακες του εμφυλίου που διψούν για αίμα. Μόνο που δεν θα είναι το δικό σας. Εσείς έχετε την προστασία της βουλευτικής έδρας και των κομματικών σας μηχανισμών. Το δικό μας αίμα θα πιουν οι βρικόλακες.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 μας εγκαταλείψατε. Μείνατε μέσα στη Βουλή των Μνημονίων για να πείτε "Όχι" και δεν είχατε ούτε σταγόνα προσωπικής αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Συνομιλούσατε με τους Τσολάκογλου. Θα γελάει ο Βελουχιώτης από εκεί ψηλά και θα σας κοροϊδεύει. Αυτός αντάρτικο έστησε, δεν πήγε να κάνει διάλογο με τη Βέρμαχτ. Όχι δεν σας προτείνουμε αντάρτικο. Είστε αρκετά δειλοί γι αυτό. Άλλωστε οι καιροί δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Μα ούτε για ειρηνική αντίσταση είστε ικανοί. Τόσο φοβητσιάρηδες.

Βολευτήκατε μέσα στη Βουλή και στους μηχανισμούς σας και μας ξεχάσατε. Η εξουσία είναι γλυκό πράμα. Γι αυτό αναμασάτε το σεχταρισμό σας και προτείνετε το ανέφικτο. Για να μην γίνει τίποτα.
Ο λόγος σας στις συζητήσεις συνήθως αναιδής, ασεβής ή συστημικός. Σα ν' ακούς συστημικό δημοσιογράφο από τ' αριστερά.

Μας προδίδετε κάθε μέρα.

Το μόνο που σας ενώνει ο εθνομηδενισμός σας. Αποτέλεσμα της αμορφωσιάς σας ή συνειδητή επιλογή, που εξυπηρετεί τον αντίπαλο; Τον ελληνικό πολιτισμό τον καταντήσατε κουρέλι όταν χαρίσατε τα πιο ωραία μυαλά και τους πιο σπουδαίους δημιουργούς στον αντίπαλο. Προσκυνήσατε την ατομιστική δυτική κουλτούρα κι εγκαταλείψατε τον Παλαμά και τον Λειβαδίτη. Τον Ρίτσο τον Σεφέρη και τον Ελύτη. Τους θυμάστε μόνον σε κάποιες πενιχρές γιορτές, έτσι για να έχετε και κάποια καλλιτεχνική ατραξιόν. Ή επειδή κοστίζει φθηνά.

Αφήσατε τη νεολαία χωρίς οράματα και της στερήσατε την ευτυχία να αγαπά την πατρίδα της. Είπατε στους νέους ότι δεν υπάρχουν πατρίδες, ούτε λαοί, ούτε έθνη. Μόνο πληθυσμοί. Για κάποιον γενικό κι αόριστο πληθυσμό στήθηκαν στον τοίχο δεκαέξι χιλιάδες;

Στις τελευταίες εκλογές που οι ναζίδες πήραν υψηλό ποσοστό για τα ελληνικά μέτρα, εσείς γελούσατε υπεροπτικά και λέγατε ότι είναι μπόρα και θα περάσει. Μας κοροϊδεύατε όταν σας λέγαμε ότι ανησυχούμε. Εσείς ξέρατε καλύτερα από εμάς. Βλέπετε, έχετε το κοπυράιτ της επανάστασης...

Τον Θεοδωράκη πάλι δεν τον ακούσατε. Σας καταλαβαίνουμε. Είναι πολύ ψηλός για τα μέτρα σας, με τρομερά οξεία αντίληψη, πανέξυπνος και τρομερά έμπειρος για τη μετριότητά σας. Πολύ καλός άνθρωπος για τη μικρή σας ψυχή. Μα πάνω απ' όλα είναι Άντρας. Κι αυτό είναι που δεν αντέχετε περισσότερο. Κι ας μην τον ακούγατε, εντάξει ας εξακολουθούσατε να τον φθονείτε. Δικαίωμα σας στο κάτω-κάτω. Τα συναισθήματα δεν μεταγγίζονται. Εμάς όμως γιατί δεν μας ακούτε; Εσείς τα κόμματα της υπεράσπισης του λαού… Γιατί δεν μας ακούτε που φωνάζουμε ΕΝΟΤΗΤΑ;

Οι ναζίδες ανδρώθηκαν επειδή εσείς τους το επιτρέψατε.

Ας είναι το αίμα του Παύλου η ντροπή σας. Που πάψατε να υπηρετείτε τις ιδέες και τα οράματα του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και προκοπή. Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας μιας κι εσείς δεν έχετε ντροπή. Ούτε αξιοπρέπεια.

Κι αυτή η κραυγή μας αφορά όλες τις ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς, «κομουνιστικής», «ριζοσπαστικής», «δημοκρατικής», κι όποιο άλλο αστείο όνομα δίνετε στις φράξιες και στις σέχτες σας. Φράξιες και σέχτες για τις καρέκλες. Φτηνοί που είστε.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στα μεγάλα οράματα. Στην εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αναγέννηση της πατρίδας. Να πιστεύουμε σε μια Ελλάδα που μπορεί να γίνει ανεξάρτητη και δυνατή. Η νομοτέλεια της ιστορίας θα φέρει και πάλι αυτό που πρέπει να γίνει. Και πάλι ο λαός θα νικήσει. Χωρίς αίμα αυτή τη φορά. Αλλά τότε θα σας έχει γυρίσει την πλάτη. Κακομοίρηδες.

Αναστασία Βούλγαρη
Αθήνα, 21.9.2013

ΥΓ: Αυτή την επιστολή υπογράφουν ακόμα 18 άνθρωποι. Ζήτησαν να μην δημοσιεύσω τα ονόματά τους. Το σεβάστηκα. Και οι 18 αριστεροί και πατριώτες.

Σχόλια

  1. Πώς θα νικήσει ο λαός; Κάτι πρέπει να κάνουμε. 100% στη νομοτέλεια της φύσης δε μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η βασική αρχή της κατηχήσεως "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε",αυτοκτόνησε μαζί με την αποστεωμένη ιδεολογία της αριστεράς
    μπροστά στην επέλαση του κεφαλαίου,"κεφαλαιοκράτες όλων των χωρών ενωθείτε".Η ηγεσίες της αριστεράς πάντα επιζητούσαν το τίτλο της πεφωτισμένης έναντι του λαού (όχλου),το βόλεμα και τη θαλπωρή της εξουσίας,ανεξάρτητα αν είναι αστικό το πολίτευμα,την ίντριγκα και γραφειοκρατία και το αλάθητο του πάπα.Γι'αυτό το πουκάμισο πάντα ήταν μη συγκροτημένο,ένα μάτσο ρετάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To σχόλιό σας κ.Ανώνυμε είναι διατυπωμένο πάρα πολύ άσχημα και δεν γίνεται κατανοητό.
      Αν μπορείτε κάντε άλλη μια προσπάθεια να εκφραστείτε με καλύτερα Ελληνικά.

      Φιλικά.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς για την αριστερά, η ιστορία και τα γεγονότα στο πέρασμα του χρόνου έδειξαν πως δεν ήταν ικανή να πραγματοποιήσει το μεγάλο οραμα του λαου για Δημοκρατία, αρά τα ηχηρά συνθήματα που εκφωνούσε. Ο Μίκης, ένας μεγαλος Καλλιτέχνης με ιδανικά και ψυχή έδειξε στην πορεία του χρόνου ολες τις καλές του προθέσεις για την συσπείρωση της Αριστεράς σε Ενιαια Παράταξη απέναντι στην λαίλαπα που ερχόταν. Παρ' όλ' αυτά δεν έγινε αποδεκτός από εκείνους που μιλούν για αριστερα ιδεώδη και δημοκρατικές διεργασίες, γι' άλλωστε σε λίγο δεν θα έχουμε μέρος να σταθούμε.ως αριστεροι δημοκρατικοι πολίτες. και μια απορία κυρία Αναστασία Βούλγαρη, εφόσον αυτή την επιστολή την υπέγραψα ακόμα 18 άνθρωποι για τί αρνήθηκαν να φανεί το όνομά τους; Σεβαστό βέβαια, αλλά όταν αγωνίζεσαι για την δημοκρατία και τα ιδεώδη της δεν φοβασαι. Δίνεις το παρόν κάθε στιγμή με κάθε τρόπο. Επειδή και στο παρελθό είδαμε ανθρώπους να υπογράφουν και να ξ-υπογράφουν, έχω την αίσθηση - συγχωρεστε μου την άποψη - πως το κανουμε "εξ απαλών ονύχων" κάτι τέτοιο. Ευάγγελος Παραμερίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη για την επαναληψη, αλλα παρατηρησα κάποια λάθη και δεν θα ήθελα να γινουν παρανοήσεις.

    Δυστυχώς για την αριστερά, η ιστορία και τα γεγονότα στο πέρασμα του χρόνου έδειξαν πως δεν ήταν ικανή να πραγματοποιήσει το μεγάλο οραμα του λαου για Δημοκρατία, παρά τα ηχηρά συνθήματα που εκφωνούσε.

    Ο Μίκης, ένας μεγαλος Καλλιτέχνης με ιδανικά και ψυχή έδειξε στην πορεία του χρόνου ολες τις καλές του προθέσεις για την συσπείρωση της Αριστεράς σε Ενιαία Παράταξη, απέναντι στην λαίλαπα που ερχόταν. Παρ' όλ' αυτά δεν έγινε αποδεκτός από εκείνους που μιλούν για αριστερά ιδεώδη και δημοκρατικές διεργασίες, γι' αυτό άλλωστε σε λίγο ως αριστεροι δημοκρατικοι πολίτες δεν θα έχουμε μέρος να σταθούμε, .

    Και μια απορία κυρία Αναστασία Βούλγαρη, εφόσον αυτή την επιστολή την υπέγραψαν ακόμα 18 άνθρωποι γιατί αρνήθηκαν να φανεί το όνομά τους; Σεβαστό βέβαια, αλλά όταν αγωνίζεσαι για την δημοκρατία και τα ιδεώδη της δεν φοβασαι. Δίνεις το παρόν κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο.

    Επειδή και στο παρελθόν είδαμε ανθρώπους να υπογράφουν και να ξ-υπογράφουν, έχω την αίσθηση - συγχωρέστε μου την άποψη - πως κάνουμε κάτι τέτοιο "εξ απαλών ονύχων" και μόνον για εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή.

    Ευάγγελος Παραμερίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναστασία Βούλγαρη17 Οκτωβρίου 2013 στις 10:23 π.μ.

    Κύριε Παραμερίτη,
    Δεν μπορώ να απαντήσω στο εύλογο ερώτημά σας γιατί δεν γνωρίζω. Μόνον εικασίες μπορώ να κάνω, που θα ήταν απρεπές να τις εκφράσω.
    Γενικότερα θα ήθελα να πω ότι όταν δεν έχεις ένα ισχυρό κίνημα να σε στηρίξει δεν κάνεις το επαναστατικό σου άλμα. Συμφωνώ με όσα γράφετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.