Theodorakism - Θεοδωρακισμός



Αγαπητοί αναγνώστες,
Η ιστοσελίδα Θεοδωρακισμός είναι πραγματικότητα.
Μείνετε συντονισμένοι, για να ξεκινήσουμε μαζί ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στην ζωή, το έργο και την σκέψη του κορυφαίου Έλληνα του καιρού μας, Μίκη Θεοδωράκη.

Οι Συντελεστές του Θεοδωρακισμού

Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια για την νέα αυτή προσπάθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γίνεις «διεθνής», δηλαδή να σε αναγνωρίζουν οι άλλοι λαοί, θα πρέπει να είσαι πρώτα «εθνικός». Δηλαδή να εμπνέεσαι από τις παραδόσεις σου και να έχεις ταυτιστεί μαζί τους, ώστε να μπορέσεις να τις εκφράσεις με το έργο σου, έτσι που η προσωπικότητά σου να αποκτήσει μια τέτοια και τόση ιδιαιτερότητα, που να μπορεί να υπερβεί τα σύνορα της χώρας σου. Τότε γίνεσαι «διεθνής», γιατί κατάφερες να είσαι όσο γίνεται πιο τέλεια «εθνικός». Στην περίπτωσή μας, Έλληνας !
    Μίκης Θεοδωράκης

    Μαίρη Κατίκκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήλθατε στα σχόλια της ιστοσελίδας κ.Κατίκκη.

    Ελπίζουμε να τα λέμε συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με εκφράζει πλήρως η ιστοσελίδα γιατί δεν ξέρω με ποιό άλλο τρόπο μπορώ να δηλώσω πως είμαι Θεοδωρακική μέχρι τέλους!
    Σας ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη στον Αγώνα για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ της πατρίδας μας!

    Μαίρη Κατίκκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 28η Οκτωβρίου ξεκίνησε η επίθεση των Ιταλών

    Επειδή ο πατέρας μου σε ηλικία 16 ετών έφυγε κρυφά από το σπίτι του και πήγε και πολέμησε στους βαλκανικούς αγώνες και τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στο Μπιζάνι, το είχα για παράδειγμα..

    Έφυγα κι εγώ κρυφά από το σπίτι μου. Πήρα το τραίνο για να πάω να πολεμήσω στην Αλβανία... Το θεωρούσα πολύ φυσικό! (15 ετών).
    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ, ΝΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΞΕΓΛΙΣΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝΕ.

    (ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, Σελίδα207.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΣΤΟ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ)

    Ο Ελληνικός λαός οφείλει ενωμένος να συντρίψει έστω και τώρα τους εξουσιαστές που ήταν και παραμένουν ανίκανοι, ανέντιμοι και προδότες σε τέτοιο βαθμό που χωρίς αιτία εγκλημάτησαν κατά της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας και ξεπουλήθηκαν στο 4' Ράιχ!

    Οι συνέπειες είναι τραγικές για τον ελληνικό λαό που δεν πρέπει να υποταχθεί αλλά να οπλισθεί με δύναμη και θάρρος και να διεκδικήσει με το δυναμικό του παρόν ό,τι οι πρόγονοί μας με θυσίες μας πρόσφεραν!

    Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα και αυτό πρέπει να το γνωρίσει και να το πιστέψει κάθε Έλληνας για να πάψει να αισθάνεται επαίτης!
    Να πάψει να είναι εξαρτώμενος από τα πρόσωπα της εξουσίας που τον παραπλανούν για να τον υποτάξουν!
    Να γνωρίσει πως η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν κερδίζεται με εκλογές! Αλλά μόνο με Αγώνες!

    Μόνο όταν αγωνίζεσαι μπορείς να είσαι ευτυχισμένος αλλά πάνω από όλα άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πάρτε μέρος στον διάλογο.

Σχόλια υβριστικά και σχόλια που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο της εκάστοτε ανάρτησης, όπως επίσης και σχόλια που προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Επίσης ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται.